Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Sreda 16.03.2011.
03:14
Vestionline A

Gadafi: Pobunjenici su "pacovi", Zapad želi libijsku naftu

Libijski lider Moamer Gadafi nazvao je danas pobunjenike u toj zemlji "pacovima i psima lutalicama", i optužio Zapad da "želi da pokrade libijsku naftu", prenose beogradski mediji.

Moamer Gadafi
 

U govoru pred svojim pristalicama u Tripoliju, Gadafi je negirao da je tokom višenedeljnih sukoba u Libiji poginulo više hiljada ljudi, rekavši da je život izgubilo samo nekoliko stotina, i to većinom pobunjenika.


Gadafi je izjavio da je vlada "odlučna u nameri da uništi neprijatelja".


"Ako je to strana zavera, mi ćemo ih slomiti, a i da je zavera iz zemlje, slomićemo ih takođe. Pobedićemo kolonijaliste. Pobedićemo Francusku, Ameriku i Veliku Britaniju", , rekao je Gadafi za državnu televiziju.


On je dodao i da je "libijski narod spreman da se bori za svoju naftu i sačuva jedinstvo Libije, makar i po cenu života", prenele su agencije.


Gadafi nije poštedeo ni Arapsku ligu, koja je Libiju suspendovala sa svojih sastanaka i podržala plan o uvođenju zone zabrane letova nad tom zemljom. U međuvremenu, libijska vlada objavila je da se nada da će za nekoliko dana poraziti pobunjenike i ponovo uspostaviti kontrolu nad gradovima koje oni drže.


"Kako bi ponovo ujedinile zemlju i održale je ujedinjenom, oružane snage moraju ponovo da uspostave kontrolu nad brojnim gradovima", rekao je Rojtersu zamenik šefa diplomatije Haled Kaim.


Kaim je rekao i da libijska vlada, uprkos krizi, neće prekinuti postojeće ugovore sa svetskim naftnim kompanijama.


Gadafijeve snage poslednjih 10 dana napreduju duž obale prema istoku, a do sada su preuzele kontrolu nad gradovima Es Sider, Ras Lanuf i Brega, a danas i nad Adždabijom.


One bi uskoro trebalo da krenu na najjače uporište pobunjenika u gradu Bengaziju na istoku zemlje.

POVEZANE VESTI

Sreda 16.03.2011. 09:32
Ipak je CIA bolje obaveštena da će Gadafi pobediti. Bolje nego engleski MI5 i vojna obaveštajna služba MI6 koja je ubeđivala Hejga da su uspeli da organizuju pobunu. Sada posle pada Abdžije, Gadafi ima otvoren put na sever na Bengazi ili severoistok na Tobruk. Najverovatnije će raspaliti za Tobruk da zatvori granicu i otseče Bengazi. Onda mu avijacija više ni ne treba. Zatvori dovod vode u grad, pa posle može da ušeta i na kamilama, sami će stanovnici razoružati pobunjenike. Takav recept je već primenio na Misrati. Tako se brani svoja zemlja, pošteno je pozvao bandu da se "predaju pre borbe, jer kada borba počne onda će ih ubijati kao pacove".
Sreda 16.03.2011. 11:18
SAMO ROKAJ GADAFI,POCISTI SMECE IZ SVOG DVORISTA!!!!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online