Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Subota 19.03.2011.
12:40
Srna A

Gadafi: Zažalićete ako nas napadnete!

Libijski vođa Moamer Gadafi upozorio je danas, u pismima UN-u i liderima Francuske i Velike Britanije, da će vojna intervencija u Libiji biti velika nepravda i "čista agresija" na njegovu zemlju.

Skup podrške Gadafiju

"Zažalićete ako uradite nešto što predstavlja mešanje u naše unutrašnje stvari", navodi se u pismu, koje je novinarima pročitao portparol vlade Musa Ibrahim.


"Libija nije za vas, Libija je za Libijce", poručio je Gadafi.


Gadafi je u odvojenom pismu poručio SAD da su on i svi Libijci "spremni da umru" u odbrani svoje zemlje. "Ako bi vam se desilo da neko zauzima oružijem američke gradove, recite mi šta biste vi učinili", navodi se u Gadafijevoj poruci.


Svetski mediji javljaju da su, u međuvremenu, tenkovi Gadafijevih snaga ušli u grad Bengazi, uporište pobunjenika, uprkos tome što je vlada juče proglasila prekid vatre. Britanska medijska kuća Bi-Bi-Si javila je da je iznad Bengazija oboren borbeni avion libijskih snaga i da tenkovi stoje na mostu unutar ovog grada.

Sukobi u Libiji
 


Pozivajući se na očevice, agencija Rojters javila je da su pro-Gadafijeve snage jutros otvorile artiljerijsku vatru na grad Misrata, kao i da u samom gradu nema vode.


Lideri Velike Britanije, SAD, Francuske i arapskih zemalja sastaju se danas u Parizu radi razgovora o vojnoj akciji, sat pre širih međunarodnih razgovora o Libiji.

Evropski lideri razgovaraće sa američkim državnim sekretarom Hilari Klinton i predstavnicima EU i Arapske lige o koordinaciji aktivnosti u vezi sa vojnom intervencijom u Libiji, kako bi se zaustavili napadi Gadafija na pobunjeničke snage.


Libija je juče proglasila jednostrani prekid vatre nakon što je Savet bezbednosti UN izglasao rezoluciju kojom je omogućeno uvođenje zone zabrane leta iznad te severnoafričke države i otvoren put stranoj vojnoj intervenciji.
 

Subota 19.03.2011. 13:08
Тек сада са,све извеснијим, нападом на Либију они "грађански" протести из Туниса и Египта добијају смисао.
Subota 19.03.2011. 14:21
Sada se u zapadnoj štampi već otvoreno postavlja pitanje zašto se ne pomogne Bahrein gde 70% stanovništva čine šiiti koje suniti iz susedne Saudijske Arabije ubijaju. Ništa čistije nego bombardovati tuđu vojsku na tuđoj teritoriji i koja sprečava "demokratske procese". Postavlja se pitanje i kako je moguće da je u Libiji manjina naoružana pa ruši avione, a u Bahreninu većina nema nikakvo naoružanje.
Subota 19.03.2011. 16:04
Amerika zeli da zavlada celim svetom, jer samo tako velike konpanije mogu da opstanu u sve vecoj ekonomskoj konkurenciji. Na zalost na svetskoj pozornici nepostoje trenutno protivnici koji bi mogli da joj pariraju, jer Rusija i Kina cekaju neko svoje vreme a skoro sve male zemlje su radi novca prodali "pravdu i svoj suvernitet" Jednog dana kada Arapski svet bude stvarno gladan zapalit ce Ameriku, za bolje bit svih na ovoj planeti.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online