Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Petak 25.03.2011.
00:39
Vestionline, Beta A

Pobunjenici "uzeli" Misratu od Gadafija

Pobunjenici u Misrati saopštili su u četvrtak uveče da su povratili tu luku i ubili 30 snajperista snaga lojalnih libijskom lideru Moameru Gadafiju, prenose beogradski mediji.

Misrata je, po navodima pobunjenika, ponovo u njihovim rukama
 

Portparol pobunjenika Abdulbaset Abu Mzereik naveo je da su pobunjenici povratili kontrolu nad lukom Misrata, pošto su je osvojile Gadafijeve snage dan ranije, čime je bilo blokirano snabdevanje hranom i lekovima i onemogućeno da na hiljade afričkih migranta napuste zemlju brodovima.


"Ratni brodovi i čamci su sada nestali i koalicione snage su informisale (pobunjenički) Savet da će one obezbeđivati siguran prilaz za brodove koji dolaze sa Malte i dovoze pomoć", rekao je portparol pobunjenika i dodao da se radi o pomoći Libijaca koji živi u inostranstvu.
 

Misrata, treći grad Libije

Misrata je treći libijski grad po veličini, iza Tripolija i Bengazija i ima oko 300.000 stanovnika, a nalazi se na Sredozemnom moru i udaljena je 210 kilometara od Tripolija.

Abu Mzereik je naveo da su pobunjenici minirali stepenice zgrada koje su koristili snajperisti, ostavljajući ih "nasukane" na krovovima.


"Bilo je sukoba i naši borci su uspeli da pronađu način da stignu do snajperista na krovovima i ubili su njih 30", potvrdio je Abu Mzereik u telefonskoj izjavi agenciji Rojters.


Stanovnici tvrde da, iako vazdušni napadi koalicionih snaga na Gadafijeve vojne mete u Misrati traju već nekoliko dana, ti napadi nisu uspeli da zaustave bombardovanje koje izvode Gadafijeve snage, kao ni njegove snajperiste i da je u sukobima poginulo više desetina ljudi, dok je na stotine ranjeno.


Sa druge strane, dok su trajale ove borbe, nastavljeno je i bombardovanje 210 kilometara udaljenog Tripolija, a libijska državna televizija je javila da "zapadni avioni" gađaju stambene kvartove i vojne zone.

EU spremna da blokira libijske prihode od nafte

Evropska unija spremna je da blokira sve prihode od nafte i gasa od kojih bi mogao da profitira režim libijskog lidera Moamera Gadafija, odlučili su u četvrtak uveče lideri Unije na samitu u Briselu.


"EU je spremna da usvoji nove sankcije, uključujući mere kojima bi osigurala da prihodi od nafte i gasa ne dođu do Gadafijevog režima", naveli su lideri Unije u jednoglasno usvojenoj deklaraciji.

POVEZANE VESTI

Petak 25.03.2011. 07:57
Libijci koji žive u inostranstvu ne da ne vole britanske kolonijaliste oni ih MRZE, svaka pomoć koju oni šalju ide za Gadafija čim je oslobodio Misratu. Eno pobunjenicima Bengazi zašto tamo nema broda ni jednoga da im dođe i donese nešto. Traže neumorno da NATO tuče po Libijcima da bi oni osvojili vlast. Bar nama ne moraju da pričaju kako to ide. Mesne zajednice su pod bombama organizovale akciju "pomoć vojniku" kada je narod iz svoje bede donosio džakove krompira, konzerve, pasulj i ostalo pa se tovarilo i nosilo srpskoj vojsci. Kod nas u kući na počasnom mestu stoji zahvalnica koju smo dobili za tu akciju. Nije se nosilo onima koji su navijali da se Srbija bombarduje da oni dođu na vlast.
Petak 25.03.2011. 01:12
Kako lazu sta je ovo pa ako je zauzeo grad bnije mogo da ga izgubi ako su mu ubili 20 snajperista.Pa laik bi se zapito cime ocerase Gadafijeve brodve koji su drzali luku blokiranom,da nisu ih ocerali ubivsi 30 snajperista.Kada lazu nek se potrude da bolje lazu.Nedaj se Momire :))
Petak 25.03.2011. 00:53
...vec smo videli scenario...za pochetak ce podeliti Libiju...posle ce gledati da eliminishu Momira i opet je ujedine pod okupacijom...ovo nece biti tako brzo kao shto misle...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online