Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Četvrtak 07.04.2011.
13:58
Beta A

Libija: Uništen naftovod, niko ne priznaje

Naftno nalazište Sarir na jugoistoku Libije bombardovano je danas, a tom prilikom uništen je naftovod i troje ljudi je poginulo. Libija je za napad optužila Veliku Britaniju, dok pobunjenici krivicu prebacuju na Gadafija. Bivši libijski ministar za energetiku Omar Fati bin Šatvan pobegao je na Maltu.

"U vazdušnom napadu britanske vojske na glavno naftno nalazište Sarir, na jugoistoku Libije, poginulo je troje ljudi, dok je jedna osoba povređena", saopštile su libijske vlasti.

"Britanski ratni avioni izveli su vazdušni napad na naftno nalazište Sarir, u kome su poginula trojica stražara, dok je jedan zaposleni povređen", rekao je zamenik šefa libijske diplomatije Haled Kaim.


Kaim je dodao i da je u napadu uništen naftovod koji vodi do libijske luke Hariga. "Nema sumnje da je ovakva agresija protiv međunarodnog prava i da nije u skladu sa rezolucijom Ujedinjenih nacija", rekao je Kaim.

Međutim, pobunjenici tvrde da ne stoje Britanci iza ovog napada, već Gadafi. "Uopšte nije bilo vazdušnog napada. Gadafijeve snage napale su ovu oblast", izjavio je portparol Nafte kompanije Arapskog zaliva, prenosi Rojters.

Nezavisno od ovog događaja, neimenovani izvor iz Dubaija danas je naveo da je tanker pod zastavom Liberije isplovio iz luke Tobruk na istoku Libije i uputio se u Kinu ili Singapur. 

NATO pogodio pobunjenike kod Brege

 

NATO avioni napali su pobunjenike kod Brege, a najmanje petoro ih je poginulo, prenosi Rojters. Dva pobunjenika su danas poginula a desetine ih je povređeno u NATO bombardovanju naftne luke u Bregi, javili su bolnički izvori i pobunjenici. Snage libijskog lidera Moamera Gadafija i pobunjenici već nedelju dana vode borbe oko Brege, na istoku Libije.

 

"To su bili avioni NATO, oni su otvorili vatru dva puta u pravcu jednog tenka koji je eksplodirao", rekao je jedan pobunjenik agenciji Frans pres.

 

"Umesto da napadaju Gadafija oni napadaju nas. Šta nije u redu sa našim prijateljima SAD i Britanijom", zapitao je jedan volonter u bolnici u Adždabiji.

 

Drugi pobunjenik se zapitao zašto NATO bombarduje istočni deo Libije kada su Gadafijeve snage na zapadu.

 

I prošle nedelje je u toj istoj oblasti istočno od Brege u vazdušnom napadu NATO-a greškom ubijeno devet libijskih pobunjenika i četiri civila koji su putovali u konvoju. Pilot je mislio da se na njega puca kada je jedan pobunjenik u znak radosti pucao u vazduh.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 07.04.2011. 15:06
Lepo su im rekli da se drže dalje od terminala za utovar nafte. Dobiće slobodu kao i onih 50 miliona amerikanaca bez socijalne i zdravstvene zaštite, ali će moći da spale zastavu svoje zemlje i istaknu američku. Stoka bez repa, mislili da će da natovare tanker sa milion barela nafte i oteraju u Katar nekažnjeno. Kakva bre Kina i gluposti, Katar je došao da naplati što "i arapske zemlje učestvuju u akciji Odisejeva zora". Sada još kada im uđu " psi rata" pa počnu oni da im i oca i majku, moliće Gadafija da ih brani od kolonizatora.
Četvrtak 07.04.2011. 18:33
NATO = Nacisticka - Americka - Teroristicka - Organizacija.
Četvrtak 07.04.2011. 14:59
Bome, lijepo ih naoružavaju...Šteta što su ostrugali američke znakove s oružja, dobro bi tim krvavim proizvođačima došla koja reklama...A ovo s nato ubijanjem pobunjenika..ne znaš tko je više lud..
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online