Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Ponedeljak 11.04.2011.
09:46
Vestionline A

Libija: Dogovor ''pao'', ali padaju i bombe

NATO avijacija uništila je nekoliko tenkova u blizini Adždabije i Misrate, nastojeći da spreči napredovanje Gadafijevih snaga, preneo je Rojters.

U operacijama je tokom jučerašnjeg dana uništeno 25 tenkova libijske vojske - 11 u blizini Adždabije i 14 u predgrađu Misrate, saopštio je NATO. Izveštač britanske agencije video je 15 ugljenisanih i rastrgnutih tela oko zapaljenih vozila na dva mesta udaljena oko 300 metara u zapadnom predgrađu Adždabije.

NATO nastavlja sa akcijama protiv Gadafijevih snaga
 

"Situacija u Adždabiji i naročito u Misrati je beznadežna za one Libijce koje brutalno bombarduje Gadafijev režim", izjavio je kanadski general Šarls Bušar, koji komanduje operacijama NATO u Libiji.

Po tvrdnjama pobunjenika, NATO je danas izveo dva odvojena vazdušna udara.

I dok sukobi u Libiji ne jenjavaju, predstavnici Afričke unije sastali su se u Tripoliju sa libijskim liderom Moamerom Gadafijem, koji je prihvatio predlog delegacije.

Delegacija AU večeras bi trebalo da stigne u Bengazi, uporište pobunjenika na istoku Libije, preneo je AFP. U delegaciji afričke organizacije su predsednici Mauritanije, Malija, Konga, Južnoafričke Republike i ministar spoljnih poslova Ugande.

Ministarstvo spoljnih poslova Alžira u međuvremenu je demantovalo optužbe da su najamnici iz te zemlje podržali snage lojalne Gadafijevom režimu. Pobunjenici u Libiji su ranije saopštili da su uhvatili 15 najamnika iz Alžira i da su u sukobima sa njima u okolini Adžabije ubili trojicu.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 11.04.2011. 09:59
"Situacija u Adždabiji i naročito u Misrati je beznadežna za one Libijce koje brutalno bombarduje Gadafijev režim", izjavio je kanadski general Šarls Bušar, koji komanduje operacijama NATO u Libiji. --------------------------------------- Док остали либијци, наиме они које бомбардује натов режим, живе у весељу, јел тако генерале...? Ал нема бриге, помоћиће те ви те "ненаоружане цивиле"... Ил ће да их побијете, па ће да буде "грешка због које нато наравно веома жали..."
Ponedeljak 11.04.2011. 12:00
Predlog sporazuma je u stvari predlog Turske "mape puta" i Gadafi ga je potpisao da bi isterao pobunjenike na čistinu šta hoće u stvari. Oni neće prihvatiti predlog jer traže da Gadafi ode sa vlasti, a predlog to ne zahteva izričito. Predlog predviđa prelaznu vladu sa članovima iz redova pobunjenika, i da se sprovedu demokratske reforme kako su tražili. Znači nastupa Saif Al Islam ispred Gadafijevih a boranija neka se kolje ko je kod njih kalif. Predlaže se momentalni prekid borbi, humanitarna pomoć ( brod crvenog krsta sa 600 tona je već u Misrati ) i puna zaštita stranih državljana ( da ne bi SAS dobio po repu kada borbe stanu ). Pa neka se sada pokažu goloruki šta hoće više.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online