Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Nedelja 17.04.2011.
15:51
Beta A

Gadafi ne odustaje od borbi za Misratu

Snage libijskog lidera Moamera Gadafija granatirale su zapadni grad Misratu i ubile najmanje šest, a ranile 47 ljudi, rekao je arapskoj televiziji Al Džazira portparol pobunjenika Abdel Baset Mezerik.

Ni jedan dan ne prođe bez sukoba i stradanja u Libiji
 

Misrata je jedino pobunjeničko uporište na zapadu Libije koje Gadafijeve snage nedeljama drže pod opsadom, u toku koje su, kako navodi britanska agencija Rojters, poginule stotine civila.

Gadafijeve snage su i juče zasule projektilima Misratu, a agencije navode da je u tridesetominutnoj vatri ubijeno 30 civila i teško oštećna fabrika mlečnih proizvoda.

Snage libijskog lidera su su danas, takođe, upotrebile tešku artiljeriju protiv pobunjenika u blizini Adždabije na istoku Libije, u nastojanju da dođu do Brege, grada koji je od strateške važnosti zbog nafte.

Broj žrtava tog napada nije poznat, ali u borama zapadno od Adždabije juče je poginulo najmanje osam i ranjeno 27 ljudi. Najnoviji napadi ukazuju da su se Gadafijeve snage još više približile Adždabiji i stigle na manje od 20 kilometara od grada, javila je agencija Frans pres.

Organizacija "Hjuman rajst voč" je optužila Gadafijev režim da koristi kasetne bombe u Misrati, ali libijska vlada i vojska demantuju te optuzbe.

Stanovnici Misrate, koju Gadafijeve snage opsedaju nedeljama, sve su očajniji, a neki kritikuju NATO zbog toga sto nije vazdušnim udarima razbio opsadu.

"Civili dosda nisu zaštićeni, rekao je agenciji AP jedan lekar, navodeći da vazdušni udari NATO-a nisu dovoljni, jer civili svakodnevno ginu.

Funkcioneri NATO-a kažu da je teško gađati Gadafijeve snage u urbanim delovima.

POVEZANE VESTI

Nedelja 17.04.2011. 16:51
ГАЗИ ГОВНА ПУКОВНИЧЕ!
Nedelja 17.04.2011. 17:50
Sviđa mi se ovaj portal, pošto čitajući komentare nađem pametne ljude i pročitam njihova mišljenja...Ali, zašto morate kopirati vijesti zapadnih fašista? Zašto koristite izvore Rojteresa, Franc presa, AP i sl? To su sve propagandni mediji zemalja koje sudjeluju u ovom zločinu u Libiji, te prema tome lažu k'o psi i šire dezinformacije. Postoje i drugi mediji..
Nedelja 17.04.2011. 19:15
Cuj oni optuzuju MOMIRA za kasetne bombe.......sta ste radili po SRBIJI 99 sram vas bilo .......ZIVEO MOMIR I LIBIJSKI NAROD
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online