Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 22.04.2011.
13:48
Beta, Vestionline A

Obama dozvolio "predatore" u Libiji, prevarilo ga loše vreme

Američki predsednik Barak Obama odobrio je upotrebu naoružanih bespilotnih letelica "predator" u operacijama u Libiji kako bi se unapredila preciznost gađanja ciljeva na zemlji, ali je već u prvim akcijama moćnoj tehnologiji zasmetala viša sila - paperjasti oblaci.

Bespilotna letelica "predator"
 

Prva takva misija od dobijanja Obaminog odobrenja pokušana je već u petak, ali su letelice morale da budu vraćene zbog loših vremenskih uslova (velika oblačnost), izjavio je na konferenciji za novinare zamenik načelnika Generalštaba Džejms Kartrajt, ne navodeći koje su to ciljeve letelice "predator" imale.


- Predsednik Obama izjavio je da je spreman da koristimo ono u čemu imamo imamo određene jedinstvene prednosti. Zapravo, odobrio je korišćenje "predatora" - rekao je na istoj konferenciji američki ministar odbrane Robert Gejts.


Mekejn u Bengaziju

Američki senator Džon Mekejn, koji je u petak doputovao u Bengaziji, izjavio je
da su za njega pobunjenici koji se bore protiv režima libijskog idera Moamera Gadafija "heroji".


Mekejn, republikanski senator i kandidat na predsedničkim izborima SAD 2008. godine, rekao je da namerava da se sastane s članovima opozicionog Nacionalnog saveta, koje ima sedište u Benagziju, na istoku zemlje pod kontorolom protivnika režima, kao i pripadnicima snaga koji se bore protiv Gadafija.


Američki zvaničnik, kako prenosi agencija AP, kreće se Bangazijem u posebom oklopnom džipu, a na ulicama tog grada pozdravilo ga je oko 50 Libijaca koji su mahali američkim zastavama, uzvikujući "Slobodna Libija, Gadafi odlazi, hvala Ameriko, hvala Obama" i "Zlikovac Gadafi je otišao, Mekejn je ovde".

POVEZANE VESTI

Petak 22.04.2011. 14:36
Što bi dobro bilo da im hakeri provale šifru za "predatore" pa raspale po "Enterprajzu". A oni što su čekali tog mek kenja sa američkim zastavama su sigurno agenti CIA. Pre bi se Arapinu ruka osušila nego da uzme tu krpu, osim da je zapali.
Petak 22.04.2011. 17:04
Koja drskost......on se seta Bengazijem i pozdravlja pobunjenike......udri Momire neka sve gori zapali ih sve a da je srece da im isporucis neku i po Vasingtonu valjalo bi......drugacije se opametiti nece
Petak 22.04.2011. 22:23
Amerikanci su na pocetku i za svoje vojnike u Vijetnamu izjavili da su heroji......sta je od svega ostalo?! I sta su od svega naucili?! Bogami, zazalice oni Libiju, do veka........
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online