Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
18
Sreda 04.05.2011.
22:02
Blic, Vestionline A

Bin Laden uhvaćen živ, pa ubijen?

Zvaničnici Pakistana su saopštili da je među šestoro dece koji su spašeni iz Bin Ladenovog skrovišta u Abotabadu bila i njegova 12-godišnja ćerka, koja je pakistanskim istražiteljima rekla da su američke snage prvo zarobile njenog oca živog pa su ga potom ubili ispred članova porodice. Navodi se i da su njegovo telo vukli po podu do helikoptera nakon što je ubijen.

Telo Bin Ladena vučeno po podu do helikoptera

Osama bin Laden je ubijen naočigled omiljene supruge i njihove 12-godišnje ćerke i njih dve su identifikovale telo komandosima samo nekoliko trenutaka posle pogibije najtraženijeg teroriste na svetu u njegovom skrovištu u Abotabadu, prenose američki mediji.

Mučenjem zatvorenika do Bin Ladena?


Hose Rodriges, koji je od 2002. do 2005. godine bio šef protivterorističkog centra CIA, izjavio je magazinu "Tajm" da je ta agencija mučenjem zatvorenika došla do informacija koje su naposletku dovele do smrti Osame bin Ladena. Rodriges je naglasio da bi SAD ponovo trebalo da koriste mučenje zatvorenika, odnosno, kako on to naziva, "proširene tehnike ispitivanja".

 

Bela kuća je odbacila Rodrigezove tvrdnje.

 

U odeći prišiveno 500 evra


Osama Bin Laden je u trenutku kada je ubijen kod sebe imao 500 evra ušivenih u odeću i zabeležene brojeve telefona, saopštili su zvaničnici SAD, što ukazuje da je bio spreman da napusti skrovište u kratkom vremenskom roku, ocenjuje AP.

Bela kuća je "ispravila" nekoliko podataka koje je sama u prvi mah saopštila. "Bin Ladenova žena je nasrnula na 'foke' i zato je pogođena u gležanj," saopštio je portparol Bele kuće Džej Karni, iako su zvaničnici prvobitno pogrešno javili da je ona poginula u obračunu.

Ubijena žena, korišćena kao živi štit, zapravo je pomoćnica Bin Ladenove žene, i ona je jednostavno uhvaćena u unakrsnoj vatri komandosa.

Omiljena žena uz Bin Ladena do kraja


U vili u Abotabadu Bin Laden je živeo samo sa jednom od pet žena, sa jednom se razveo, a ostale tri su se preselile u Siriju.
 

Najmlađa supruga, navodno njegova miljenica, zove se Amal al Sadeh i ostala je uz njega do kraja. Pakistanske vlasti su saopštile da je njen pasoš pronađen u vili posle napada komandosa. Amal ima 29 godina i predata je Bin Ladenu kao poklon još kao tinejdžerka.

 

Za neke državnik, za druge terorista: Osama Bin Laden

- Po priči telohranitelja koji ju je, iz plemenske porodice u Jemenu, doveo da se upozna sa Bin Ladenom, devojka je bila veoma mlada - piše Stiv Kol u knjizi “Bin Ladenovi”.

 

Amal i Bin Laden su sa troje male dece, ćerkom i dva sina, stanovali na prvom i drugom spratu glavne zgrade.

 

Sve ukazuje na to da se Bin Laden osećao bezbednim u utvrđenju, opkloljenom visokim zidom s bodljikavom žicom, sakriven od očiju radoznalaca.

 

Obaveštajci koji su proučavali BIn Ladena kažu da su mu žene veoma privržene, jer na njega ne gledaju kao na teroristu, već kao na državnika.

 

- Iznenadio bih se da čujem da je on žrtvovao ženu u toj operaciji, ali sam sasvim siguran da je ona bila spremna da primi metak namenjen njemu - kaže Fil Mad, bivši ugledni analitičar CIA i stručnjak FBI za kontraterorizam.

 

Ahmed nije ozbiljno povređena, ali je u napadu poginuo Osamin sin Halid, rođen iz braka sa drugom ženom.


Bin Ladenovo sklonište vredi manje nego što tvrde SAD


Pakistanski stručnjaci za nekretnine kažu da su navodi američke vlade da imanje Osame bin Ladena vredi milion dolara daleko od stvarnosti.


Sklonište najpoznatijeg svetskog teroriste ne vredi više od 250.000 dolara, tvrde eksperti iz Abotabada, grada u kojem je ubijen vođa Al Kaide.


Opis njegovog skloništa takođe je predmet preterivanja.

Šta košta milion dolara?!

Nakon napada američkih "foka", stariji zvaničnik administracije Baraka Obame izjavio je da je Bin Ladenovo imanje "neverovatno jedinstveni kompleks" u bogatom predgrađu, vredno oko milion dolara.

Međutim, dva stručnjaka za nekretnine iz Abotabada kažu da, zasnovano na veličini placa i kuće, izgrađene 2005, te koristeći se nedavnim postignutim cenama objekata, sklonište vredi oko 250.000 dolara na tržištu.
 

Amerikanci lagali o "luksuznom kraju grada"

"Dvadeset miliona rupija maksimum. Nema bazena. Ovo nije pomodni kraj. Mi to zovemo zonom srednje klase", kaže trgovac nekretninama Muhamed Anvar, koji na tržištu radi 22 godine, navodeći da je američka procena možda nastala na osnovu satelitskih slika, ali da je cena "na tlu" ova koju je naveo.

Kuća u Abotabadu imala je šest do sedam spavaćih soba i kuhinju sa baštom u kojoj su uzgajani pilići .

Novac za mališane

 

Kada bi deci koja su se u okolini Bin Ladenovog skrovišta igrala kriket, lopta prešla preko ograde na imanje, čuvari ne bi dozvoljavali da preskoče ogradu i dohvate je, ali bi im zauzvrat davali novac


Komšije kažu da su se ljudi iz Bin Ladenove pratnje predstavljali kao trgovci zlatom. Držali su se veoma povučeno. Komšije, takođe, tvrde da su stanovnici kuće slali decu u nabavke do obližnjih prodavnica.

POVEZANE VESTI

Sreda 04.05.2011. 22:11
Naprosto je nevjerovatno koliko gluposti i bedastoća mogu nadrobiti fašistički mediji u tako kratkom roku..Kuće od miljuna dolara, 500 eura u robi (!?), bazeni, zidovi, tjelohranitelji..
Sreda 04.05.2011. 22:18
Osama bin Laden je ubijen naočigled omiljene supruge... -------------------------------------------- "Омиљене супруге...." :)))))))) Што се тиче осталих "детаља" "акције", кога заправо заболе патка како, зашто и да ли су уопште белосветски буздовани убили једног од чланова свог криминалног синдиката, познатог под именима "демократија", "људска права", "међународна заједница", "борба против тероризма" и сличним....
Sreda 04.05.2011. 22:35
Sve ukazuje na to da se Bin Laden osećao bezbednim u utvrđenju, opkloljenom visokim zidom s bodljikavom žicom, sakriven od očiju radoznalaca. ------------------------------- Novac za mališane Kada bi deci koja su se u okolini Bin Ladenovog skrovišta igrala kriket, lopta prešla preko ograde na imanje, čuvari ne bi dozvoljavali da preskoče ogradu i dohvate je, ali bi im zauzvrat davali novac --------------------------------------------- Нису им дозвољавали да прескоче супер високи зид са бодљикавом жицом...??? Супер зид, супер деца, супер фоке, уебо луд збуњеног...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online