Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Četvrtak 05.05.2011.
15:38 >> 17:32h
Vestionline A

Klintonova: Nije gotova borba s Al Kaidom

Američka državna sekretarka Hilari Klinton naglasila je da se borba protiv Al Kaide nastavlja, iako je ubijen njen vođa Osama bin Laden.

Hilari Klinton: Najintenzivnija akcija u mom životu
 

Klintonova je u Rimu, gde se održava sastanak Međunarodne kontakt grupe radi razgovora o finansiranju libijskih pobunjenika, što je njena prva poseta inostranstvu nakon što je tokom vikenda u akciji američkih specijalnih jedinica ubijen vođa Al kaide u Pakistanu, prenela je agencija AFP.

Kastro kritikovao SAD

 

 

 

 

Kubanski lider Fidel Kastro kritikovao je SAD zbog načina na koji su komandosi ubili vođu Al Kaide Osamu Bin Ladena.

 

U članku koji su danas objavile kubanske novine, Kastro je kritikovao SAD posebno zbog toga što je Bin Laden ubijen pred porodicom.

 

Kastro je ocenio da su akcijom američkih komandosa prekšeni zakoni Pakistana i povređeno dostojanstvo te zemlje.

 

On je naglasio da se gnuša svih oblika terorizma, i da je, uprkos političkom neslaganju sa SAD, izrazio solidarnost sa tom državom posle terorističkih napada na Njujork i Vašington 11. septembra 2001. godine.

 

Kastro je upozorio da je odluka da se Bin Laden ubije i njegovo telo sahrani u moru, vođu Al Kaide učinila još opasnijim.

"Ne smemo da zaboravimo da se borba u zaustavljanju Al Kaide i njenih članova nije završila jednom smrću. Našu rešenost moramo oživeti", rekla je Klintonova na zajedničkoj konferenciji za medije sa italijanskim ministrom spoljnih poslova Frankom Fratinijem.

"Bin Ladenova smrt je značajan strateški udarac Al Kaidi", ukazala je Klintonova dodavši da se "njegova ideologija mržnje i nasilja odbija, kao što vidimo po onome što se događa na Bliskom Istoku i Africi".

"Naša rešenost je čak veća posle Bin Ladenove smrti, jer znamo da će to imati uticaj na one koji su na bojnom polju u Avganistanu", rekla je američka državna sekretarka.

Klintonova je opisala 38-minutnu operaciju u kojoj je ubijen Bin Laden, koju je pratila zajedno sa američkim predsednikom Barakom Obamom i drugim visokim zvaničnicima Bele kuće, kao "najintenzivniju" u svom životu.

U Rimu su pojačane mere bezbednosti zbog sastanka Međunarodne kontakt grupe, u kojoj se nalaze predstavnici 22 zemlje kao i generalni sekretar NATO Anders Fog Rasmusen, koji predvodi kampanju protiv Moamera Gadafija u Libiji.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 05.05.2011. 15:48
Bravo Hilari, doživljaj je bio onoliko intenzivan koliko su municije imale ubice. Na pitanje šta mu bi da ubije nenaoružanog ćoveka ( za koga kažu da je bio Osama ) kreten iz "foka" je hladno izjavio - Naređeno mi ja da ne pucam, jedino u slučaju ako je nag i bez odeće. U suprotnom je postojala opasnost da ispod košulje nosi samoubilački prsluk i da nas sve raznese. Svaki dan sve luđe stvari.
Četvrtak 05.05.2011. 18:19
....i jos ima obraza kao zena da prisustvuje i da se jos i hvali da je "gledala" ubitsvo uzivo, naglasavajuci da joj je taj dogadjaj bio "najintenzivniji" u zivotu......... pa neka joj bude i poslednji.....
Četvrtak 05.05.2011. 18:39
A jes ruzna braco moja mila!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online