Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Petak 06.05.2011.
00:42
Blic A

Bin Ladenova žena izmakla Amerima?

Pakistanske vlasti odbile su da stave pod međunarodno starateljstvo Amal al Sadeh (29), najmlađu suprugu Osame Bin Ladena, i da Amerikancima dopuste da je ispitaju. Amal je tokom akcije protiv vođe Al Kaide ranjena u nogu u pokušaju da zaštiti supruga, a njena dalja sudbina mogla bi da bude uzrok diplomatskog spora između SAD i Pakistana.

Do smrti uz voljenog čoveka: Amal al Sadeh i Osama Bin Laden
 

Amerikanci nisu mogli Amal da povedu sa sobom, jer se jedan od helikoptera za evakuaciju srušio, pa su je zarobile paksitanske snage i ona se sada nalazi na lečenju u vojnoj bolnici u Ravalpindiju, navodi "Blic".

Pakistanske vlasti su, međutim, juče odbile da dopuste Amerikancima da je u bolnici ispitaju, najverovatnije zbog optužbi da je Pakistan godinama prikrivao međunarodne teroriste i spora koji se između ove zemlje i SAD u međuvremenu oko toga začeo.

Šest godina živeli u Pakistanu

Amal al Sadeh, naime, tvrdi da je podrodica u Pakistanu živela još od 2005, a moguće je da zna i detalje koji bi sa njihovim boravkom povezali nekog od pakistanskih zvaničnika ili pripadnika obaveštajne službe.

Izručenje u Jemen?

Pakistan bi, kao jemensku državljanku, mogao nakon lečenja da je izruči u Jemen, u kome deluje jedna od najradikalnijih i najbolje organizovanih frakcija Al Kaide. U tom slučaju je malo verovatno da bi Amerikanci ikada doznali ono što Amal ima da ispriča.

Želi li Pakistan američke trupe?

 

Šef Združenog štaba američkih oružanih snaga admiral Majk Malen ocenio je da pakistanske vlasti treba da odluče da li žele da trupe SAD ostanu u njihovoj zemlji.

 

Majk Malen

Načelnik pakistanskog generalštaba general Ašfak Kajani izjavio je ranije da želi da Vašington smanji svoje vojno osoblje u njegovoj zemlji i zapretio preispitivanjem saradnje u slučaju da Amerikanci krenu u operaciju sličnu onoj u kojoj je ubijen Bin Laden.

 

Malen zvanično nije obavešten ni o kakvoj odluci Pakistana u vezi sa time, izjavio je njegov portparol. "Admiral Malen i dalje veruje u značaj naše vojne saradnje sa Pakistanom", dodao je portparol.

 

Pentagon je prošle godine objavio da se u Pakistanu nalazi oko 200 pripadnika američkih specijalnih snaga koji pomažu u obuci pakistanske vojske.

POVEZANE VESTI

Petak 06.05.2011. 07:18
Amerima ipak nije islo sve po planu ako su "izgubili" vaznog svedoka---suprugu. A Pakistan je potpuno u pravu da se protivi izrucenju. Mislim da bi bilo vreme da se SAD probudi i vrati kuci, pa pravi tamo reda......ima u SAD na cemu raditi....... VRATITE SE KONACNO KUCAMA MA GDE BILI I OSTAVITE SVAKU SUVERENU DRZAVU DA RESI SVOJE PROBLEME I ZIVI SVOJ ZIVOT!!!!!
Petak 06.05.2011. 08:36
Bog jedini zna sta bi joj radili Ameri kada bi se dokopali nje. Prosla bi kao i svi njihovi neistomisljenici
Petak 06.05.2011. 12:16
Izgleda ubili su gangsteri pogrešnu ženu i njenog muža, a Amal ostavili sa decom misleći da je dadilja. Pa i sami su izjavili da nisu bili sigurni koga su ubili. Pre svega Osama i da nije mrtav godinama, imao bi BELU bradu jer na fotkama od pre 7 godina je već imao sedu bradu.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online