Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 06.05.2011.
15:35
Vestionline A

Nemci: Ubistvo bin Ladena pogrešna odluka

Većina građana Nemačke smatra da američki vojnici nije trebalo da ubiju šefa terorističke mreže Al Kaida Osamu bin Ladena.

Više od 50 odsto Nemaca, pokazuju rezultati danas objavljenih anketa, uvereno je da bi bilo bolje da je Bin Laden uhvaćen i izveden pred sud.

Nemci smatraju da bi bilo bolje da mu je suđeno pred sudom: Osama bin Laden

Oko 40 odsto građana odobrava ubistvo šefa Al Kaide, pri čemu je među njima daleko više pristalica vladajuće konzervativno-liberalne vladajuće koalicije nego birača koji podrzavaju opozicione snage - socijaldemokrate, zelene ili levicu.

Ubistvo Bin Ladena nije nimalo umanjilo strah Nemaca od terorističkih napada. Samo dva odsto stanovništva smatra da je sada opala teroristička opasnost u svetu, više od polovine veruje da je posle smrti šefa Al Kaide ona čak porasla.

Ankete pokazuju i da skoro dve trećine građana ne podržava izjavu savezne kancelarke Angele Merkel datu posle vesti o smrti Bin Ladena. Šefica Hrišćansko-demokratske unije (CDU) je u ponedeljak rekla da se "raduje što je američkim snagama uspelo da ubiju Bin Ladena".

Ove reči naišle su na bujicu kritike koja se i danas nastavila, i to ne samo od strane crkvenih organizacija koje radost zbog bilo čije smrti smatraju nedostojnu hrišćana, već i niza političara različitih
političkih stranaka.

POVEZANE VESTI

Petak 06.05.2011. 16:11
Što se Merkelove tiče njoj kapa dole jer nije odobrila da se učestvuje u Libijskom razbojništvu. Razlog je pre svega jer je Gadafi posle ubistva nemačkog obaveštajnog oficira u Libiji 1994 godine izvršio opsežnu istragu i nepobitno utvrdio da ga je ubila Al Kaida i raspisao POTERNICU za Bin Ladenom 1998 godine. To je ujedno i razlog zašto je Merkelova onako emotivno reagovala na vest o ubistvu Osame. A građani Nemačke ne mogu ljudi da veruju da neko može toliko da laže svet, pa neka pitaju one u Britaniji kako se sprdaju svakodnevno sa ovom holivudskom predstavom. Oni imaju iz svoje bivše kolonije malo bolje informacije nego danas jesmo, sutra nismo.
Petak 06.05.2011. 18:01
Nemci na celu sa Merkelom su pokazali cist ljudski razum od samog pocetka napada na Libiju. I cine oni to i sada, otvoreno i jasno. Podsecajuci se na Nirnberg, i Bin Ladena je trebao izvesti pred sud.....pa takao svet neka cuje i vidi sve.......a vrlo je moguce da bi svet tada cuo i video nevidjene cinjenice o "casnim Velikanima" svetskog imperialistickog sveta......
Subota 07.05.2011. 09:15
Немци праве озбиљан заокрет у међународној политици, поготово у сарадњи са Русијом и њиховом односу према америчким ратовима.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online