Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Nedelja 08.05.2011.
00:49
Vestionline A

Kućni snimci Osame bin Ladena

SAD objavile su nekoliko video snimaka Osame bin Ladena, koji su zaplenjeni u objektu gde je lider Al Kaide ubijen u akciji američkih specijalaca.

Američki obaveštajni zvaničnik je na konferenciji za novinare izjavio da je Bin Laden ostao ključni igrač u Al Kaidi do smrti i da je aktivno predvodio tu terorističku organizaciju i nadgledao operacije iz svog skrovišta u Abotabadu.

Osama u skloništu
 

U akciji američkih snaga zaplenjeno je ukupno pet snimaka, sa kojih su zvaničnici Pentagona uklonili audio zapis, iz bezbednostnih razloga, javio je Bi-Bi-Si (BBC).

Jedan snimak je napravljen u oktobru ili novembru 2010. godine i na njemu je bin Laden prikazan dok priprema video poruku upućenu SAD.

Tri snimka koje je Pentagon objavio prikazuju probe za snimanje video poruka.

Poslednju video poruku bin Laden je objavio 2007. godine, naveo je BBC.

Na jednom od snimaka, bin Laden je prikazan kako gleda televizijsku emisiju o njemu na arapskom jeziku.

Na snimcima nema ništa što bi ukazalo na to da se nalazio u kući gde je ubijen.

BBC navodi da je objavljivanje snimaka deo napora američke administracije da uveri sve koje sumnjaju da je Bin Laden ubijen.

Američki zvaničnik je izjavio da je u akciji zaplenjena do sada najveća kolekcija materijala u vezi sa terorizmom. U toku je pretraga računara, računarske opreme i dokumenata zaplenjenih u kući u Abotabadu, gde se Bin Laden možda krio šest godina.

U međuvremenu, Bin Ladenova supruga Amal Ahmed Abdulfatah, koju ispituju pakistanski zvaničnici, rekla je da se vođa Al Kaide oporavio od problema sa bubrezima, što je bilo privuklo veliku medijsku pažnju.

Abdulfatah, koja je ranjena u nogu tokom američke akcije, rekla je da je Bin Laden bio "savršenog zdravlja", naveo je pakistanski zvaničnik, koji je dodao da Islamabad nije dobio zahtev Vašingtona da je izruči SAD.

POVEZANE VESTI

Nedelja 08.05.2011. 01:01
Lazu svi,i njegova zena da je bio savrsenog zdravlja,kad se zna da je imao velikih problema sa bubrezima. Ako je bio savrsenog zdravlja,znaci da je imao uspesnu zamenu bubrega,a to povezujem sa siptarima.
Nedelja 08.05.2011. 11:20
Ovaj čiča koji vrti kanalae TV na daljinskom se servira kao dokaz da je Osama bio egocentrik i sam sebe gledao na TV. Ali nije dokazano da je to prostorija u kući u Abotabadu ?. Ostali snimci su verovatno iz studija CIA jer neko je morao da glumcu ošiša i OFARBA bradu i našminka ga za snimanje poruke u studiju. Neka urednik Al Džazire prizna ko mu je davao poruke na emitovanje. Sada strepe šta će Al Zavahiri da izjavi po ovom pitanju. Niko ne može da objasni kako je on rukovodio munjevitim akcijama u ime Bin Ladena koji je poruke slao kurirom iz one nedođije u Abotabadu. Čija su to deca išla u školu ako nisu od kurira i njegovog brata. ? Čiju su ženu ubili? Smrdi stvar do neba.
Nedelja 08.05.2011. 13:29
U kuci od 5 miliardi, kablovi po zidovima, svi znaci siromastva---i predratni televizor 30X45....od prilike...... Americka prokleta ironija i obmanjivanje sveta......
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online