Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 11.05.2011.
04:31
Blic A

Zašto je Osama drukčiji od Slobe i Sadama?

Sinovi ubijenog lidera Al Kaide, Osame bin Ladena smatraju da je Amerika prekršila međunarodni zakon zbog toga što je on ubijen umesto da mu bude suđeno. U saopštenju piše da se Bin Ladenova porodica pita zbog čega on nije uhapšen i izveden pred sud kako bi istina bila otkrivena celom svetu.

Navodeći kao primer suđenja Sadamu Huseinu i Slobodanu Miloševiću, Bin Ladenovi sinovi kažu da je “takvo ubistvo ne samo da je prekršilo međunarodni zakon”, već su i princip pretpostavke o nevinosti dok se ne dokaže suprotno i pravo na fer suđenje potpuno ignorisani, prenosi "Blic".

Osama Bin Laden i Slobodan Milošević


 

Saopštenje je napisano po direkcijama Omara bin Ladena (30), Osaminog sina, koji je javno osudio očevo učestvovanje u terorizmu.
 

“Želimo da podsetimo svet da se Omar bin Laden, četvrtorođeni sin našeg oca nikada nije slagao sa ocem po pitanju nasilja i uvek mu slao poruke da mora da promeni način delovanja i da ni pod kojim uslovima civili ne smeju biti napadnuti... Kao što je on osudio svog oca, tako mi sada osuđujemo predsednika SAD zbog toga što je naredio pogubljenja nenaoružanih muškaraca i žena”, stoji u saopštenju.

Bin Ladenova sahrana poniženje za porodicu

U drugom saopštenju koje je danas objavila američka organizacija za monitoring "SITE Inteligence", dan nakon što je bilo postavljeno na veb sajtove džihadista, Omar bin Laden i drugi Osamini sinovi su osudili način na koji je njihov otac sahranjen.


"Neprihvatljivo je, i ljudski i verski, sahraniti ličnost koja ima takav značaj i status među pripadnicima svog naroda bacanjem njegovog tela u more, na način koji ponižava njegovu porodicu i pristalice i vređa verska osećanja stotina miliona muslimana", poručio je on.


Omar bin Osama bin Laden je rekao da je američki predsednik pred zakonom odgovoran za uništavanje jedne čitave nezaštićene porodice, zato što su američki komandosi izveli napad na teritoriji Pakistana sa namerom da ubiju njihovog oca, a ne da ga uhapse, preneo je AFP.

POVEZANE VESTI

Sreda 11.05.2011. 08:11
koji sinovi......pa ovaj tekst sami Ameri sastavljaju oni su i sinovi i Bin Laden jos malo pa ce se javiti i Bin Ladenov deda i pradeda kako su Ameri krenuli sa tekstovima
Sreda 11.05.2011. 08:19
Priprema se nastavak serije.. Definitivno je ubijen mlađi sin Halid sa kurirom, njegovim bratom i bratovom ženom i naravno Osama. Ali, pazi sada, stariji sin Hamza je IZBEGAO pokolj i pobegao u planine. Već se vrte slike Hamze kako je već sa 14 godina slao preteće video poruke, a sa 19 je već bio čudo od teroriste. Zovu ga "Crown prince of Terror" i serija se nastavlja borbom protiv Hamze Bin Ladena. Inače ovo poređenje sa Miloševićem nema veze jer gangsteri iz Tuzle nisu izveli upad u CZ nego su Slobodana dobili na plavom tanjiru sa žutom linijom. Jedino je helikopter isti kao Soko koji je pao u Abotabadu jer se pilot isprepadao da će biti borbe.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online