Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Petak 13.05.2011.
11:18
Vestionline A

Ameri ispitivali Bin Ladenove udovice

Agenti američke obaveštajne službe ispitivali su tri udovice Osame Bin Ladena koje se od ubistva vođe Al Kaide nalaze u pritvoru u Pakistanu, javila je američka TV stanica Si-En-En.

Pozivajući se na izjave jednog pakistanskog i dvojice američkih zvaničnika, Si-En-En navodi da su sve tri žene bile zajedno ispitivane, iako su američki istražitelji tražili pojedinačno ispitivanje.

Osama bin Laden
 

Američka TV stanica navodi i da su sve tri žene imale "otvoreno neprijateljski" stav prema istražiteljima. Isti izvor dodaje da se tokom ispitivanja istražiteljima obraćala
isključivo najstarija Bin Ladenova udovica. Pakistanske vlasti su u utorak saopštile da nisu dobile zahteve za ekstradiciju od vlasti Jemena i Saudijske Arabije, odakle su poreklom tri Bin Ladenove udovice.

Sve tri su pronađene zajedno sa 13 dece i unučadi šefa Al Kaide u njegovom skrovištu Abotabadu, kada su 2. maja američki komandosi izveli akciju u kojoj je ubijen Bin Laden.

Prema rečima jednog neimenovanog pakistanskog zvaničnika, najmlađa
od tri udovice poreklom iz Jemena, 29-godišnja Amal Ahmed Abdulfatah,
koja je u američkom napadu ranjena u nogu, izjavila je pakistanskim istražiteljima da je Bin Laden sa svojom porodicom živeo u Abotabadu poslednjih pet godina.

Činjenica da se vođa Al Kaide skrivao u gradi stotinak kilometara udaljenom od Islamabada i u kojem je raspoređeno oko 10.000 vojnika navela je visoke američke zvaničnike da javno iznesu sumnje u iskrenost Islamabada, ključnog saveznika Vašingtona od 2001. u "borbi protiv terorizma".

POVEZANE VESTI

Petak 13.05.2011. 11:59
Englezi pišu da je Osama živeo u kući sa 3 žene i sa 19 ( devetnaest razne dece ) Da je svaka žene imala svoj sprat, a on je sa najmlađom Amal pobegao na treći sprat od graje i gužve. Mir i tišinu je nalazio u onoj sobici bez prozora u kojoj je gledao Osamu i Obamu na TV. Sada su Ameri pokazali odabranim senatorima slike mrtvog Osame, ali ne mogu još da dešifruju da li je metak ušao na OKO pa izašao na UVO ili obrnuto. Najgore je što su im pokazali da je bio samo u gaćama pa nije prošla priča da su ga ubili jer su mislili da nosi samoubilački prsluk. Moraju sada nazad u foto šop pa onda po drugu grupu senatora.
Petak 13.05.2011. 11:58
Опет иста пропаганда! 1000 пута поновљена лаж постаје истина! Досадни сте бре више и невижено глупи ако мислите да ће неко да вам поверује!
Petak 13.05.2011. 14:11
CNN je objavio da sve tri zene nisu "saradjivale" na ispitivanju! Gadovi, zar su ocekivali da ce zaista bilo sta saznati? Ove zene su veoma obrazovane, skolovane, dve od njih ima doktorat is medjunarodnog prava , a druga iz istorije islama. Neka postuju njihov privatan "civilni" zivot i bol nad gubitkom supruga....na ovo imaju cak i one pravo!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online