Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 13.05.2011.
15:41
Vestionline A

SAD brine za ''mornaričke foke''

SAD su, posle smrti šefa terorističke organizacije Al kaida Osame bin Ladena, zabrinute za bezbednost svojih specijalnih jedinica koje su izvele ovu operaciju.

Ministar odbrane SAD Robert Gejts je saopštio da su pooštrene mere bezbednosti oko elitne jedinice američke vojske "Nejvi sil" (mornaričke ). Gejts je, kako prenosi BBC, rekao je da su pripadnici ove elitne jedinice američke vojske izrazili zabrinutost po svoju i bezbednost svojih porodica.

Naime, Al kaida je najavila da će osvetiti smrt svog šefa, koji je ubijen u akciji ove jedinice u pakistanskom gradu Abotabad. Prema Gejtsovim rečima, pretnje protiv američkih snaga su se povećale od smrti Bin Ladena.

Jedna od slika prnađena u skloništu gde se krio Osama bin Laden

U obraćanju marincima u kampu "Ležen" u Severnoj Karolini, on je kazao da je prošle nedelje razgovarao sa pripadnicima tima specijalne jedinice, koji su tada pokrenuli pitanje svoje bezbednosti, a posebno u vezi njihovih porodica.

"U potrazi smo za merama koje bi mogle da povećaju njihovu bezbednost", najavio je Gejts dodajući da se mora zašititi identitet pripadnika jedinice koji su učestvovali u akciji protiv Bin Ladena.

Tim koji je napao vilu Bin Ladena je, prema izveštajima "Nejvi sil tim 6", jedinica koju čine posebno odabrana lica.

Novinari pokušavaju da dođu do više informacija o ovoj jedinici, i sada su bivši pripadnici postali traženi gosti medijskih kuća. Gejts je kazao da su detalji akcije procureli u javnost i pored namere zvaničnika da ih drže u tajnosti.

"Pre nedelju dana u Beloj kući smo se dogovorili da nećemo objaviti nijedan detalj operacije napora hvatanja Bin Ladena", preneo je on izrazivši žaljenje da je sve "propalo sledećeg dana".

Inače, Kenija je saopštila da je povećala bezbednost oko kuće bake američkog predsednika Baraka Obame, Sare Obame.

"Svi posetioci kuće moraće da prođu kontrolu", rekao je regionalni administrator Frensis Mutie.

Sara Obama, koja živi na zapadu Kenije, bila je treća supruga dede američkog predsednika, Huseina Onjangoa Obame.

POVEZANE VESTI

Petak 13.05.2011. 16:15
Pa kako to da se 'junaci roda svog' boje talibana?
Petak 13.05.2011. 17:10
Pa ceo svet je video snimak onih buzdovana iza Obame na dodeli odlikovanja ovoj nesretnoj jedinici. Ali su ipak pojedinci komentarisali da su pristipili Fokama da budu ratnici, a ne ubice. Jedna žena je komentarisala da posle ubistva nenaoružanih ljudi na spavanju ne bi dozvolila ni da joj pomognu da pređe ulicu. Gotovi su sada kada su se slikali, treba dočekati Hamzu i ekipu u svojoj spavaćoj sobi.
Petak 13.05.2011. 17:56
Nije valjda da znaju sta je "strah"?! heh je u pravu: neka sada dodju nove "foke" za cuvanje ovih predhodnih :-)
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online