Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Nedelja 15.05.2011.
06:47 >> 20:52h
Vestionline A

Direktor MMF-a uhapšen, seksualno napao spremačicu

Direktor Međunarodnog monetarnog fonda Dominik Stros-Kan uhapšen je u Njujorku i optužen za seksualni napad na jednu hotelsku spremačicu, izvestio je "Njujork Tajms". Mediji navode da je tužilaštvo u državi Njujork podiglo optužnicu protvi Stros-Kana, i očekuje se da u toku dana bude izveden pred državni sud. Advokat Dominika Stros-Kana Bendžamin Brafman kazao je za Rojters da će se njegov klijent izjasniti da nije kriv.

Dominik Stros-Kan seksualno napao spremačicu?

Američki list, pozivajući se na portparola policije, preneo je da je Stros-Kan, mogući kandidat Socijalista na narednim predsedničkim izborima u Francuskoj u aprilu, uhapšen nekoliko minuta pre nego što je za Pariz trebalo da poleti sa Međunarodnog aerodroma "DŽon F. Kenedi" u Njujorku, preneo je Rojters.

"Tajms" je naveo izjave zvaničnika po kojima je Stros-Kan optužen za "seksualni napad" na spremačicu u hotelu na Tajms skveru.

Do incidenta je došlo oko podneva, kada je spremačica ušla u sobu, a šef MMF-a, kako navode mediji, izašao nag iz kupatila, bacio je na krevet i prisilio na oralni seks. Ona je tada obavestila kolege, a oni su zvali policiju.

Na Stros-Kana se u Francuskoj dosad gledalo kao na najziglednijeg kandidata socijalista na predsedničkim izborima iduće godine i kao na nekog ko ima šanse da pobedi predsednika Nikolu Sarkozija.

Stros-Kan (62) je već imao skandal 2008. godine zbog veze sa Piroškom Nađ, koja je bila viši funkcioner u odeljenju MMF-a za Afriku. Pošto je u Fondu otvorena istraga, Nađ je napustila MMF i prešla u Evropsku banku za obnovu i razvoj.

Renkur: Nije isključeno da je nameštaljka

 

Ministar za saradnju u francuskom ministarstvu spoljnjih poslova Anri de Renkur danas nije mogao da isključi mogućnost da je hapšenje u SAD direktora Međunarodnog monetarnog fonda Dominika Strosa-Kana, zbog navodnog seksualnog napastvovanja, rezultat nameštaljke motivisane političkim razlozima.

 

"Ne možemo isključiti mogućnost da se radi o nameštaljci. Nemam lično mišljenje i ne mogu da kažem da jeste ili nije nameštaljka, zato što to jednostavno ne znam", rekao je ministar, preneo je AFP.

POVEZANE VESTI

Nedelja 15.05.2011. 08:11
mozda je spremacica bila muskog pola.....
Nedelja 15.05.2011. 21:01
za osudu....manijaka u prdekanu
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online