Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
14
Utorak 07.06.2011.
20:44
Politika, Vestionline A

Dijaspora skuplja pare za Mladića

Advokat porodice Ratka Mladića Miloš Šaljić kaže da generalova porodica svakodnevno dobija veliki broj ponuda srba iz celog sveta koji žele da učestvuju u njegovoj odbrani. Nije moguće da Šešelj bude Mladićev branilac jer je i sam pritvorenik, ali ako bi bio oslobođen, to bi bilo nešto drugo, navodi Miloš Šaljić

"Javljaju se ljudi, šalju telegrame. Mi ćemo osnovati fond i otvoriti račun na koji će moći da se uplati novac za odbranu Ratka Mladića, a i Republika Srpska je prihvatila da učestvuje u finansiranju troškova odbrane", rekao je advokat Miloš Šaljić za "Politiku".

Srbi koji žive u Australiji danas su doneli transparente podrške Mladiću

Odnos srpske dijaspore prema Ratku Mladiću video se i danas prilikom prijateljskog meča fudbalskih reprezentacija Srbije i Australije u Melburnu. Srpski navijači, uglavnom dijaspora koja živi u Australiji, kojih je bilo preko 20.000 razvili su više transparenata sa likom Ratka Mladića i porukama "Sloboda Mladiću".

Što se tiče buduće odbrane Ratka Mladića advokat Šaljić za sada ne želi da otkrije imena advokata. Međutim, šaljić kaže da je nemoguće da to bude Vojislav Šešelj pošto je i sam pritvorenik. On podseća da je Mladić veoma pohvalno govorio o načinu na koji se brani Vojislav Šešelj pred Haškim tribunalom i da je rekao da želi da Šešelj brani i njega.

"Naravno, nije moguće da jedan pritvorenik brani drugog, ali ako bi Šešelj bio oslobođen, to bi bilo već nešto drugo", objašnjava Šaljić.

Mladić, prema rečima Šaljića, uzima hranu i vodu i ne razmišlja o štrajku glađu, niti o prestanku uzimanja terapije. Supruga i sin trebalo bi da mu dođu u posetu u narednih nekoliko dana. Advokat Šaljić navodi da je Mladićevo zdravstveno stanje bolje od kada je u pritvoru tribunala.

"On je iz bolnice prebačen u zatvorski deo, ali i dalje je u izolaciji. Još nije bio u kontaktu ni sa jednim haškim optuženikom, to tek treba da mu se omogući. On želi da vidi svoje saborce, generale sa kojima je ratovao i nada se da će se to dogoditi tokom naredna dva, tri dana”, kaže advokat Šaljić. 

POVEZANE VESTI

Utorak 07.06.2011. 21:10
nikako se ne petljajte sa potrckom terazijskog komandanta. njemu zabranite pristup. inace odose pare... sto se tice akcije, svaka vam cast, braco srbi i sestre srpkinje.
Utorak 07.06.2011. 23:25
Све око Сребренице је слика велике трагедије Срба и Муслимана. У суштини, она је обележена с једне стране прво геноцидом против Срба, а с друге: политичко-пропагадном режијом да се кроз страдање Муслимана које је делом истинито, нађу поводи и оправдања за агресију НАТО на војску и Републику Српску у „контексту“ решавања питања у БиХ. Мотиви су слични као у случају „Маркале“. Дакле, упрошћена и тенденциозно једнострана опција тумачења случаја Сребренице, плански и директно прикрива њене инспираторе и покретаче, а без дубље анализе искључиву кривицу пребацује на Србе, оличавајући то кроз случај генерала Ратка Младића.
Utorak 07.06.2011. 22:13
Kakva divna vest :)))) . Bravo za dijasporu !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online