Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Sreda 08.06.2011.
20:07
Srna, Vestionline A

Gadafi počeo veliku ofanzivu na Misratu

Velika ofanziva snaga libijskog vođe Moamera Gadafija, koju posmatrači nazivaju poslednjim pokušajem da se iz Misrate proteraju pobunjenici, počela je u sredu popodne, praćena snažnom artiljerijskom vatrom i napadom nekoliko hiljada vojnika.

Snage Moamera Gadafija žestoko napadaju pobunjenike
 

Napad je usmeren ka centru ovog grada, a vojska napreduje sa tri strane - južne, zapadne i istočne.


Sa druge strane, intenzivno bombardovanje Tripolija je nastavljeno, a snažne eksplozije su se čule u sektoru u kojem se nalazi rezidencija libijskog vođe u centru grada, javio je BBC.


"NATO je izveo napad pun mržnje na Tripoli, izbacivši više od 60 bombi na grad", rekao je portparol libijske vlade Musa Ibrahim.


Ibrahim je na konferenciji za novinare rekao da je u tim napadima poginula 31 osoba, a da je više desetina ranjeno. Napadi su izvedeni na dan kada je, pre 69 godina, rođen libijski vođa.


"Bombardovanja su blizu mene, ali ja se ne dam", rekao je Gadafi pozivajući još jednom narod da pruži otpor.


NATO: Bombardovanje dok Gadafi ne ode

Ministri odbrane zemalja NATO saopštili su u sredu da će intenzivno bombardovanje Libije biti nastavljeno, "koliko god bude neophodno", sve dok Moamer Gadafi ne podnese ostavku, prenose beogradski mediji.


"Vreme radi protiv Gadafija, koji je očigledno izgubio svu legitimnost i zbog toga treba da se povuče", naveli su ministri u saopštenju posle razgovora o skoro tromesečnoj operaciji Alijanse u Libiji.


Ministri su poručili da "nema budućnosti za režim koji sistematski preti i napada svoje stanovništvo", preneo je AFP.


Generalni sekretar NATO Anders Fog Rasmusen izjavio je na konferenciji za novinare u Briselu da su se "svi ministri saglasili da će pojačati pritisak koliko god je potrebno da se to brzo završi". Alijansa je produžila kampanju bombardovanja Libije za još 90 dana, do kraja septembra.

POVEZANE VESTI

Sreda 08.06.2011. 20:31
Više je nego bedno kako režimski mediji koji su do juče hvalili poslove sa Gadafijem sada čute. Već dva dana se besomučno bombarduje Tripoli bombama za razaranje bunkera. Juče su imali 50 ( pedeset ) naleta i imaju satnicu na svakih pola sata 24 sata na dan. Kina zahteva momentalni prekid vatre jer nije mandat NATO dobio da smenjuje režim nego da štiti civile. Međunarodna Krizna Grupa ICG poziva na razum komandu NATO jer svojim stavom da Gadafi mora da ode samo zaoštravaju situaciju jer se on neće predati pre će poginuti to je svima jasno. Ova ofanziva Gadafijevih snaga jasno pokazuje da je Gadafi u pravu kada kaže ukoliko se bombardovanje obustavi narod će sam oterati bandu.
Sreda 08.06.2011. 20:45
Nisam vojni stručnjak (daleko od toga), ali ne znam koliko je pametna ofenziva u vrijeme kad se mora štedjeti energija i ljudstvo. Ili očito zapadna imperija širi prokleto lažnu propagandu da je sve odavno gotovo. Kako god, 'proklinjem' Gadafija i libijsku armiju što se nisu naoružali s ruskim protuzračnim sustavima te sada ovi zločinci lete bez brige.
Sreda 08.06.2011. 20:16
Uh,kada vidim ove VBR,kako bih ja slatko naredio ravnanje dole kod nas...........Gadafi,ako treba,kaži,objavi,da dođem.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online