Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Četvrtak 09.06.2011.
03:41
A

Rusija: NATO baš briga što mi brinemo zbog raketnog štita

NATO ne uvažava zabrinutost Rusije zbog formiranja protivraketne odbrane (PRO) u Evropi, izjavio je posle sednice Saveta Rusija-NATO (SRN) u Briselu ruski ministar odbrane Anatolij Serdjukov, dodajući da između Rusije i NATO-a postoje principijelne razlike u toj oblasti.

U odnosima Rusije i NATO-a oko PRO “poverenje postoji, ali nema rezultata“, rekao je Serdjukov a prenela je agencija Itar-Tas.

Rusija zabrinuta zbog NATO raketa

“NATO za sada ne čuje predloge Rusije o PRO. NATO insistira na formiranju dva nezavisna sistema“, rekao je ruski ministar.

Serdjukov je, pritom, dodao da odlučujuću ulogu u poziciji NATO-a koja se razlikuje od pristupa Rusije imaju SAD, prenela je agencija RIA Novosti.

Prema njegovim rečima, razlike postoje povodom garancija koje bi predupredile mogućnost primene evropske PRO radi presretanja ruskih interkontinentalnih balističkih raketa, ne uspeva da se formuliše ni konačni cilj saradnje, niti da se odredi forma i struktura formiranja PRO.

“Vidimo da se bez uvažavanja ruske zabrinutosti nastavlja sklapanje bilateralnih sporazuma o PRO sa određenim zemljama“, rekao je Serdjukov, a RIA Novosti podseća da su se SAD i Rumunija dogovorili oko instaliranja američkih sistema za presretanje raketa u vazduhoplovnoj bazi Devesalu.

NATO: Ne vidimo Rusiju kao pretnju

Agencija Interfaks prenosi da generalni sekretar NATO-a Anders Fog Rasmusen očekuje da se problem saradnje sa Rusijom u oblasti PRO reši do samita Alijanse do maja 2012. godine.

Rusija nije pretnja: Anders Fog Rasmusen

“Raketna pretnja je realna i nama je potrebna realna odbrana. Želimo stvarnu saradnju s Rusijom oko PRO. Naše je viđenje - dva nezavisna sistema koja prate isti cilj“, rekao je Rasmusen, koji je ponovio da će “najbolja garancija da PRO nije usmerena na Rusiju bicti otvorena i iskrena saradnja“.

“NATO ne predstavlja pretnju Rusiji i ne posmatra nju kao pretnju“, rekao je generalni sekretar Alijanse.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 09.06.2011. 05:45
AKo vidis pusku na zidu u prvom cinu predstave, znaj da ce ta puska u trecem cinu da opali
Četvrtak 09.06.2011. 08:31
Imaju Rusi žestoko iskustvo sa Ugovorom o nenapadanju koji su potpisali Ribentrop za Hitlera i Molotov za Staljina. U isto vreme je Hitler pravio "Plan Barbarosa" za napad na SSSR i privukao se do sovjetskih granica sa Poljskom. Sada se priča ponavlja. Zato Rusi i dolaze u Beograd na konferenciju NATO da ne bude posle niste nam rekli. Američku ekonomsku krizu može da reši samo veliki rat i pokretanje teške industrije, sve ostalo je široka potrošnja od dana do dana. Imaju čistu situaciju, ni jedan svetski rat nije se vodio na njihovoj teritoriji, a ekonomija procvetala.
Četvrtak 09.06.2011. 09:45
Nadam se da se Rusi samo prave blesavi. K vragu, nego za koga nego za obranu od Rusije je taj zločinački 'štit'? Možda je zaštita od svemiraca? Zanima me kako bi reagirao SAD da Rusija stavi proturaketni štiti na granice Meksika i Kanade. Što se prije Rusi osvjeste i čim prije počinju poduzimati korake protiv ovih zločinca, to bolje za njih same. A i za sve nas.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online