Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Četvrtak 09.06.2011.
20:21
Beta A

NATO avijacija nastavlja bombardovanje Tripolija

NATO avijacija ponovo je u četvrtak bombardovala Tripoli, a intezitet napada ukazuje da se Alijansa vratila ustaljenom žestokom granatiranju ciljeva u libijskoj prestonici, prenosi AP.

NATO avioni ne prekidaju napade na Tripoli
 

Libijski zvaničnici nisu danas rekli šta je od ciljeva i zgrada pogođeno, ali izvori navode da se u gradu čulo osam većih eksplozija. Nekoliko sati kasnije čulo se još šest eksplozija.


Avijacija NATO u utorak je izvela najžešće bombardovanje Tripolija od početka bombardovanja tog grada pre dva meseca. Pobuna protiv libijskog lidera Moamera Gadafija traje ukupno četiri meseca.


Na početku je NATO sprovodio samo blokadu vazdušnog prostora nad Libijom, ali se to urbrzo pretvorilo u direktnu podršku pobunjenicima i napade na libijsku vojsku.


Iako je NATO više puta odlučno ponovio da će nastaviti do kraja da pomaže pobunjeničkim snagama, za sada nema nagoveštaja da bi Moamer Gadafi mogao da ode sa vlasti.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 09.06.2011. 20:52
Sada su se pobunjenici našli u velikom čudu, da je ovima toliko stalo da skinu Gadafija. Jedino je ministar finansija i nafte Al Tahuni shvatio tužnu istinu. Kada je pre mesec i po dana počeo da tovari naftu na tanker iz Katara ugovorenih milion barela, Englezi su lepo bombardovali naftovod i izvore nafte u Sirar i kraj priče. Onda Al Tahuni potražio pomoć da obnove proizvodnju sa kapacitetom 100.000 barela na dan. Onda je usledio šok. Može ali da se pobunjenicima dodeli KREDIT i to tako da su za taj čisto komercijalni kredit garancija silne Libijske milijarde zamrznute u svetskim bankama.kao da su Gadafijeve. Italijani im već ponudili 400 miliona evra sa debelom kamatom. Počinje šišanje.
Četvrtak 09.06.2011. 20:42
Mene zanima što bi napravio NATO da odjednom pobunjenici odluče odustati od svega i zatraže da se bombardiranje prekine. Baš me zanima kako bi postupili i da li bi još pričali o zaštiti civila..
Četvrtak 09.06.2011. 20:59
Bio je negdje članak o tome kako je ovo zamrzavanje imovine ništa drugo nego najobičnija krađa. Čisti lopovluk. Dakle, čovjek, narod je štedio godinama, trgovao, prodavao, što li već, i onda kad je ovima prifalilo novaca, sve su pobrali. To nije 'zamrzavanje' imovine, nego čista krađa. Gadafi, Gadafi...umjesto spremanja tih para u stranim bankama, mogao si naoružati vojsku do zubiju i sasjeći ove divljake u samom početku.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online