Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Četvrtak 16.06.2011.
15:09
Vestionline A

NATO: Sprečili smo masakr u Libiji

NATO je sprečio masakr u Libiji i nastaviće vojni pritisak na libijskog lidera Moamera Gadafija kako bi omogućio iznalaženje političkog rešenja, izjavio je generalni sekretrar Alijanse Anders Fog Rasmusen.

"Naša operacija (u Libiji) ima političku i vojnu podršku mnogih zemalja u regionu. Zajedno smo sprečili masakr. Spasili smo bezbroj života", rekao je Rasmusen tokom obraćanja španskim senatorima.

Rasmusen je izjavio da je NATO svojim akcijama smanjio mogućnost Gadafijevog režima da napada civile i omogućio pristup za humanitarne organizacije, a sprečio ulazak plaćenika i uvoz oružja.

fog Rasmusen tvrdi da je sprečio masakr u Libiji

"Naša poruka narodu Libije je jasna. Štitićemo vas koliko god bude potrebno. Naša poruka Gadafiju je jasna. Tvoje vreme je isteklo. Moraš da odeš. Naša poruka međunarodnoj zajednici je jasna. Nastavićemo vojni pritisak, u strogoj saglasnosti sa našim mandatom, kako bi utrli put brzom političkom rešenju u Libiji", rekao je Rasmusen.

Međunarodna zajednica sada treba da počne da planira reforme koje treba sprovesti kada Gadaif bude zbačen s vlasti, rekao je Rasmusen, dodajući da NATO u tom polju ima veliko iskustvo i da može da pomogne.

On je izrazio zabrinutost zbog "niskog nivoa potrošnje na odbranu, posebno u Evropi", prenela je agencija AFP.

Šef NATO-a je prethodno razgovarao sa španskim premijerm Hoseom Luisom Rodrigesom Sapaterom, sa kojim se složio da se mora nastaviti sa vojnim, političkim i ekonomskim pritiskom na Gadafija.

NATO skoro tri meseca izvodi napade na Gadafijeve snage, podržavajući libijske pobunjenike, a vazdušna operacija Alijanse je početkom juna produžena na još tri meseca, počevši od 27. juna.

Jutros je nastavljeno bombardovanje područja u okolini rezidencije libijskog lidera u Tripoliju, a njegov sin Saif al-Islam je rekao da je Gadafi spreman da omogući održavanje izbora u zemlji tokom ove godine, koje bi nadgledala međunarodna zajednica, pod uslovom da na njima ne bude krađe glasova.

Saif al-Islam je takođe kazao da je Gadafi spreman da se povuče ukoliko izgubi izbore, ali da neće otići u egzil.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 16.06.2011. 15:11
Cujte ovu Dansku budalu,oni sprecili masakar.Jbt onaj ko te postavi tu da lajes.
Četvrtak 16.06.2011. 15:35
Kao što je Goebbels jednom rekao; ako se laž ponovi milijun puta, ona će postati istina (ili u tom stilu). Tako da ne treba trošiti vrijeme na ove europske nastrane nakaze i njihove izjave koje više ne pašu niti njihovim pobornicima. Da se mene pita, Rasmusena bi trebalo zakopati u pijesak do vrata, i onda pustiti termite...
Četvrtak 16.06.2011. 15:18
Ovaj izgleda da vjeruje u sta prica ?...nisu sprijecili,nego napravili masakr,u ostalom svugdje gdje su se pojavili !!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online