Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
17
Petak 01.07.2011.
03:52
Vestionline A

''Ubijaju civile kako bi Sarkozi dobio izbore''

Kćerka libijskog vođe Moamera Gadafija, Aiša Gadafi izjavila je danas francuskom informativnom kanalu "Frans 2" da režim njenog oca ima direktne i indirektne kontakte sa libijskim pobunjenicima o rešavanju situacije u zemlji.

"Oni sada vode direktne i indirektne pregovore. Mi pokušavamo da zaustavimo krvoproliće i spremni smo da sarađujemo sa đavolom da bismo to postigli", rekla je ona.

Ajša Gadafi je kazala da je sukob ojačao njenu porodicu i demantovala da postoje "podele" ili "sporovi".

Ajša Gadafi

Ona, međutim, nije htela direktno da odgovori na pitanje da li će njen otac razmotriti mogućnost da ode s vlasti, već je samo rekla da je on i dalje važna ličnost za libijske građane.

"Gde biste voleli da bude? Ovde, ovo je njegova zemlja, njegova teritorija, njegov narod. Gde bi mogao da ode? Postoji nešto što vi nikada nećete shvatiti, a to je da je moj otac simbol... vodič", dodala je ona, preneo je AFP.

Pobunjenici su u više navrata potvrdili da imaju indirektan kontakt sa režimom preko posrednika, ali portparol Prelaznog nacionalnog saveta, koji upravlja teritorijama pod kontrolom pobunjenika, Mahmud Šamam rekao je pre šest dana da ti pregovori nikada nisu direktni.

Pobunjenici su rekli da će razmotriti mogućnost da dozvole Gadafiju da ostane u zemlji, pod uslovom da pristane da ode s vlasti.

Gadafijeva kćerka je u intervjuu direktno apelovala na majke i supruge francuskih pilota koji učestvuju u vazdušnim napadima NATO-a na mete libijskog režima.

"Ja sam već izgubila jedno dete. Vaši muževi ne štite civile u Libiji. Oni ubijaju moj narod i našu decu. A zašto sve to rade? Da bi zadovoljili Sarkozija koji veruje da će dobiti više glasova na izborima ako ubije više Libijaca", dodala je ona.

POVEZANE VESTI

Petak 01.07.2011. 08:42
Ajsa Gadafi je fakultetski obrazovana, nacitana i veoma inteligenta osoba, koja je izgubila malo dete zbog bombardovanje Gadafijeve rezidencije. Svaka joj cast kako brani voju zemlju, narod , oca, porodicu i SLOBODU! Ona je zasluzila NOBELOVU NAGRADU za mir, jer osobe kao ona, vracaju svakom Libijskom coveku veru u bolju buducnost!
Petak 01.07.2011. 06:15
Ceo svet je na strani pobunjenika.Srbi su verovatno jedini narod koji ne prihvata onu istinu koju servira NATO,i zato smo većinom na strani koja se bori protiv ove fašističke organizacije.Nadam se da će Gadafi istrajati u toj borbi.Kako li su samo jadne vođe ostalih arapskih država-NATO-ulizice.
Petak 01.07.2011. 09:45
Ovi pregovori samo govore u prilog tome da glavne borbe vodi Armija Libije i strani plaćenici. Ono što se "oslobodiocima" nikako ne sviđa je da se nigde ne vide kod naroda njihove zastave. Rat vode francuski TOTAL i British Petrol to se vidi jasno. Momir Gadafi mora da izdrži do kraja meseca kada Norvežani zvanično odu i ostadoše ona dva ludaka Kameron i Sarkozi sami u rešetu, a narod im čeka bilans ratnih troškova.Imaće veselje kod kuće uskoro.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online