Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Sreda 27.07.2011.
13:55
Vestionline A

Anđeosko lice norveškog krvnika

Anders Bering Brejvik, monstrum iz Osla, ostaće upamćen po stravičnom zločinu koji je počinio nad sopstvenim narodom. Njegovo anđeosko lice, dok je još bio dete, savršeno je maskiralo sociopatu koji više svoj bes i mržnju nije mogao da obuzda, što je eskaliralo pre par dana u Oslu, postavljanjem bombe ispred norveške Vlade i ubijanjem nedužnih ljudi na ostrvu Utoja.

Anders Bering Brejvik je imao detinjstvo kao i sva ostala deca. Na fotografijama koje su priložene, vidi se da se družio, da je bio prihvaćen u društvu i kasnije devojaka. Ali šta ga je učinilo krvnikom?

Pročitajte još:

1. Krvavo lice masakra u Oslu

2. Koje je pravo ime za monstruoznost?

3. "Ostaću upamćen kao najveći monstrum"

4. Spašavao promrzlu decu od monstruma

5. "Kamp na Utoji poput 'Hitlerjugenda'"

U ranom detinjstvu, kada je Brejvik imao samo godinu dana, roditelji su mu se razveli. Kada je napunio 15 godina, izgubio je kontakt sa ocem, koji nije bio oduševljen njegovom fazom ispisivanja grafita po zidovima.

U svom "manifestu", Brejvik kaže da mu je najbolji drug bio pakistanski imigrant koji je napustio Norvešku. On je priznao da se družio sa Paksitanskim bandama, ali isto tako i da su ga pretukle nekoliko puta. U jednoj tuči završio je polomljenog nosa. 

U 16 godini prestaje da se vidja sa prijateljima i fokusira se na školu. Vremenom shvata kako imigranti uništavaju njegovu zemlju. U ranim dvadesetim, otputovao je u Ameriku kako bi uradio plastičnu operaciju, gde je sredio nos, čelo i bradu.

Zanimljivo je da je Brejvik izneo par neobičnih tvrdnji, u kojima govori o promiskuitetu svoje majke Venč i ostalih članova porodice, kao i o njihovim seksualno prenosivim bolestima za koje veruje da su "zaradili" takvim ponašanjem.

Stručnjaci smatraju da su Brejvikovi motivi za ubijanjem mnogo složeniji nego što se to da videti na osnovu kratkog pogleda na njegov lični život. On nije čuo glasove, niti je imao vizije, jednostavno je o celom hororu koji je isplanirao mislio temeljno i pažljivo.

Brejvik je uzeo steroide pre nego što je izvršio detonaciju bombe u Oslu i otputovao na ostrvo Utoja. Svih sat i po vremena, koliko je ispaljivao dum-dum metke u nevine ljude, slušao je muziku iz filma "Gospodar prstenova".

Direktorka norveške policijske bezbednosne službe Jane Kristiansen je izjavila da je Anders Bering Brejvik je duševno zdrava, ali "potpuno zla" osoba, i naglasila da za sada nema dokaza da je Anders Bering Brejvik, koji je u petak u dva napada ubio 76 ljudi, bio povezan sa drugim ćelijama u zemlji ili Velikoj Britaniji.

Brejvikov advokat Gir Lipestad izjavio je juče da sve u vezi sa ovim slučajem ukazuje na to da je njegov klijent umno poremećen, a da će se lekarskim analizama utvrditi njegovo psihijatrijsko stanje. Međutim, direktorka norveške policijske bezbednosne službe misli drugačije, javio je AFP.

POVEZANE VESTI

Sreda 27.07.2011. 14:24
Šta su se uvateli više za njega, bombarduju svaki dan planetu, mrtvih na tone, upropaštavaju hiljade života, što drogama, što ratovima, što korupcijam, što raznim kriminalnim delatnostima i to sve u ime moći i bogadstva.. Čitave vlade vuku zločinačke poteze, UN takođe, Vatikan, NATO.. planeta je svedok najgnusnijih zločina s predomišljajem... Nažalost... Pa recite onda koliko ima normanih, i zločin iz senke je isto zločin i to možda porazniji od ovakvog ludila..
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online