Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Subota 30.07.2011.
10:06
Kurir A

Krvnik iz Osla vežbao na igrici da ubija ljude

Masovni ubica iz Osla Anders Brejvik napisao da mu je igrica ‘’Modern vorfer 2’’ poslužila kao idealan virtuelni poligon da trenira ubijanje ljudi.

Krvnik iz Osla: Anders Brejvik
 

Anders Bering Brejvik ideje za svoj krvavi pohod našao je u igrici "Modern vorfer 2". Jerun Rink, Holanđanin koji je s njim onlajn igrao igrice "Kol ov djuti" i "Vorld ov vorkraft", svedoči da mu je Brejvik nekoliko sati pre nego što je krenuo u svoj krvavi pir na imejl poslao manifest u kojem kaže:


"Kupio sam 'Modern vorfer 2'. To je verovatno najbolja simulacija realnog ratovanja i ubijanja. Ja je shvatam kao savršen trening!"

Žena sa cepanicom u glavi!

Krv je lila niz njeno lice, svi su je samo nemo gledali! Line Nersnen nije ni primetila da joj iz glave viri - cepanica! Pedesetogodišnja savetnica u norveškom ministarstvu pravde čudom je preživela masakr u Oslu. Njoj se usled eksplozije u čelo zabo deo prozorskog štoka. U bolnici je dobila 27 kopči i posle nekoliko sati puštena kući.

Krvnik iz Osla delovao je sam, smatra norveška policija, koja fokus istrage stavlja upravo na virtuelni svet norveškog masovnog ubice.

- Vidi se iz manifesta da se lagano povlačio iz realnosti i sve više ulazio u svet interneta - kaže Metju Gudvin, stručnjak za desničarski ekstremizam na univerzitetu u Notingemu.

On je posećivao veliki broj antimuslimanskih sajtova i blogova, sa kojih je uzimao materijal za svoj manifest, u kojem govori o nepremostivim razlikama i nemogućnosti da Evropljani (hrišćani) žive sa muslimanima.

Vođa pokreta Viteški templari, Britanac Pol Rej, koga je Brejvik naveo u svom manifestu kao svog "mentora", izjavio je da je Brejvikova akcija "čisto zlo".

- Pomenut sam kao njegov mentor. Ja bih definitivno mogao da mu budem inspiracija... ali ono što je on uradio je čisto zlo. Ja nikad ne bih mogao da uradim ono što je on učinio radi ostvarivanja svojih uverenja - rekao je Rej, koji je 2008, nakon što je uhapšen zbog promovisanja radikalne mržnje na svom blogu, napustio Britaniju i otišao na Maltu.

POVEZANE VESTI

Subota 30.07.2011. 10:50
Sada cekamo zabrinute roditelje sa zapada da dignu hajku na te zle video IGRICE koje donose toliko zla i kvare decu i omladinu! Nevezano za to kako ce ova vest biti tumacena u mnjenju na zapadu, iritantno je i debilno kako mnogi roditelji jedva docekaju da svoj neuspeh u vaspitanju dece prebace na video IGRICE, neku extremnu muziku, subkulturoloske pokrete (BEZ narkomanije) i slicno. Jedina steta koja moze nastati od video igara je predugo sedenje i nemanje mere u fizickoj neaktivnosti, sve ostalo je budalastina. Video igre ne mogu nikog da navedu da ubije nekog, ako predispozicija vec ne postoji u osobi i ima gomila okidaca koji mogu da je startuju.
Subota 30.07.2011. 11:22
PC igre nemaju veze s tim. Igrao sam i ja masu njih i ne bih zgazio niti mrava (osim naravno što bih da mogu eliminirao svu zapadnu kapitalističku đubrad koja se bogati na krvi djece i žena diljem svijeta. Njih niti ne smatram ljudima.) Ako je čovjek normalan u glavi, ostati će normalan i nakon što odigrao sve te blesave igre i igrice, i pogleda sve blesave filmove. Tip je kreten, ali realno gledajući, zašto ne bi i Norvežani malo osjetili što znači teror i strah? A? Oni imaju pravo slati svoje borbene avione u Libiji i ubijati djecu, i misliti da će vječno prolaziti kao sveci, neokrznuti i blaženi? Ne ide to tako...
Subota 30.07.2011. 10:23
Znaci zato!Budala nije mogla da predje zadnji level pa se iziveo nad jadnim civilima!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online