Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Nedelja 31.07.2011.
04:14
Beta A

Pobunjenici kivni na “neodgovorne medije“

Libijski pobunjenici kritikovali su danas lokalne i strane medije zbog izveštavanja o ubistvu zapovednika vojnih snaga pobunjenika Abdela Fataha Junesa, u kojima navode da su ga ubili pobunjenici.

Pobunjenici se žale na neodgovorno izveštavanje medija

"Neodgovorne vesti su bile objavljene. To je neprihvatljivo", izjavio je porptarol pobunjeničkog Nacionalnog prelaznog saveta Mahmud Šaman, misleći na medijske navode da je za ubistvo Junesa odgovorna pobunjenička grupa "17. februar", preneo je AFP.

Šaman je pozvao lokalne i strane medije da "ne objavljuju izveštaje zasnovane na nezvaničnim izvorima jer to može biti rizik za pobunjenike", zato što pojedinci lojalni libijskom lideru Moameru Gadafiju šire dezinformacije.

Novinari su na konferenciji pozvani da ne pišu izveštaje na osnuvu glasina, nego da "identifikuju svoje izvore", jer Savet želi da održi "slobodu štampe".

Junes je u Gadafijevoj vladi bio ministar unutrašnjih poslova, a po izbijanju sukoba u februaru prešao je na stranu pobunjenika.

Predsednik Saveta Mustafa Abdel Džalil saopštio je da je general Junes ubijen nakon što je pozvan da se pojavi pred pravosudnom komisijom, koja istražuje vojne operacije.

On je danas demantovao da je grupa "17. februar" odgovorna za ubistvo Junesa.

Ministar u pobunjeničkom Nacionalnom prelaznom savetu Ali Tarhuni izjavio je juče da su Junesa ubili pobunjenički borci.

POVEZANE VESTI

Nedelja 31.07.2011. 09:30
"Ненаоружани цивили"....мало се међусобно укидају, мало их нато "случајно" испрангија....гомила малоумних будала.
Nedelja 31.07.2011. 11:21
Hahhahha...a što reći na ovo? Dakle, pobunjenici smiju uz pomoć zapadnih krvoločnih medija širiti sve moguće gluposti, laži i dezinformacije (drugovi, sijećate se kako su rekli da će Tripoli pasti za dva tjedna? ) a Libijska televizija ne smije prenositi istinu (ili koji put propagandu)? I onda je naravno NATO bombardirao nedugo nakon objavljivanja te vijesti...Sve to jasno ukazuje koliko je slab moral pobunjenika i koliko je zapravo jaka Libijska armija.
Nedelja 31.07.2011. 16:52
Pa ko je mogao da ga ubije!? Ziveo sa vama, okruzen i osiguran od vas samih, zapovednik ratnih snaga bio u vasoj "plemenitoj sigurnosti"...dovodi samo zakljucka da se i u vasim redovima (kao placenicima) nalaze krtice. Videce se KO ce ga zameniti...mozda se onda i sazna istina...a mozda i onima kojima vise nije "potreban"...sve je mozda ali ipak sve ostaje u vasim "redovima politike"!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online