Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Utorak 23.08.2011.
04:43 >> 14:04h
Vestionline A

Saif: Nisam uhapšen, Tripoli je naš!

Sin libijskog lidera Moamera Gadafija Saif al-Islam, za koga se tvrdilo da je uhapšen, sastao se noćas sa novinarima u Tripoliju i rekao da nije pao u ruke pobunjenika i da je njegov otac na sigurnom. Posle njegovog pojavljivanja oglasili su se i pobunjenici koju tvrde da je Saif bio uhapšen, ali je zbog lakovernosti i neiskustva čuvara pobegao.

"Ovde sam da bi opovrgao laž", rekao je Saif, komantarišući izveštaje o svom navodnom hapšenju.

Saif je rekao da je Tripoli "pod kontrolom režima".

"Tripoli je pod našom kontrolom. To bi trebalo svi da znaju. Sve je u redu u Tripoliju", rekao je Saif novinarima ispred Gadafijevog kompleksa Ben Al-Azizija.

Izveštač BBC-ja javio je da se Saif sastao sa stranim novinarima u hotelu u Tripoliju i na pitanje da li je njegov otac na sigurnom i dobro, odgovorio "Naravno". Britanski novinar sa lica mesta kaže da je Saif al-Islam izgledao samouvereno i pun adrenalina.

Pobunjenici ne znaju otkud Saif na slobodi

Predsednik prelaznog Nacionalnog saveta u Libiji Vahid Buršan rekao je posle Saifovog pojavljivanja pred porodičnim kompleksom da je sin Moamera Gadafija bio uhvaćen, ali da je pobegao zbog neiskustva i lakovernosti pobunjenika.

"Ne shvatamo šta se desilo. To je neiskustvo naših boraca, lakovernost. Upamtite, ovo je pobuna, nemamo oformljene vojne zatvorske ustanove", rekao je Buršan katarskoj televizi Al džazira.

Analitičari navode da je pojavljivanje Saifa al-Islama u javnosti dalo podstrek snagama lojalnim njegovom ocu za dalju borbu protiv pobunjenika, koji tvrde da pod kontrolom drže veći deo Tripolija.

Sina libijskog lidera Moamera Gadafija Saifa al-Islama Međunarodni krivični sud traži zbog zločina protiv čovečnosti, a tužilac tog suda Luis Moreno Okampo ranije je objavio da je Saif uhapšen.

Nema informacija "druge strane"

 

Strani novinari koji se nalaze u Tripoliju izveštavaju da je situacija u tom gradu veoma konfuzna. Pobunjenici su juče upali i zauzeli državnu televiziju, a u opštem haosu u kom se zemlja našla sve do Saifovog pojavljivanja pred novinarima čule su se izjeave samo pobunjenika. Takođe, sve informacije koje stižu potiču od svetskih agencija, velikih zapadnih medijskih kuća i katarske televizije "Al džazire".

POVEZANE VESTI

Utorak 23.08.2011. 05:23
Koja ludnica.
Utorak 23.08.2011. 06:29
Hvla Bogu za njegovog sina da je dobro barem nesto malo optimizma za libijski narod
Utorak 23.08.2011. 08:50
Nesretni Kameron se vratio hitno sa odmora je čuo je strašnu vest. Saif je došao oklopnim vozilom do hotela u kojem su smešteni strani novinari i objasnio da su slomili kičmu pobunjenicima i da je u pitanju bila zamka i sad ih hvataju jednoga po jednog. Ali ono najgore je da je izneo podatke kako su plaćali Britanske političare počev od Toni Blera i kako su trgovali za slobodu atentatora Mehari na avion iznad Lokerbi. Britanci moraju da ga ućutkaju pod hitno i Kameron je najavio otvoreno slanje trupa "da se spreči haos u Libiji ". Dobro je uradio pukovnik što nije otvarao podzemne hangare i bunkere sa avionima i tenkovima u ogromnoj bazi Sabha da mlati pobunjenike. Čeka on Britance.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online