Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Četvrtak 08.09.2011.
09:08
Beta A

Vašington: Gadafijevi saradnici pritvoreni u Nigeru

Saradnici svrgnutog vođe Libije Moamera Gadafija su pritvoreni u Nigeru gde su pobegli, objavio je u Vašingtonu Stejt dipartment, pozivajući druge afričke zemlje da odbiju da prime Libijce za kojima se traga.

Viktorija Nuland
 

Predstavnica Stejt dipartmenta Viktorija Nuland je rekla da "izgleda" da niko od pritvorenih u Nigeru nije na listi Saveta bezbedbosti UN. Jedan predstavnik Prelaznog nacionalnog veća Libije - vrhovnog organa nove vlasti, rekao je u utorak da je oko 200 vozila otišlo u Niger.


Predstavnica američke diplomatije je rekla u sredu da je taj broj vozila "preteran", ali da je "u konvoju bilo i nekih visokih zvaničnika i oficira bivšeg režima". U Nigeru je pritvoreno 20 do 25 ljudi, procenila je Nuland.

Gadafi: Nisam pobegao iz Libije

 

Libijski vođa Moamer el Gadafi odbacio je glasine da je napustio Libiju i poručio da "nikada neće napustiti zemlju svojih predaka", javile su agencije.

 

U audio poruci emitovanoj na TV stanici Araji, Gadafi je optužio međunarodnu zajednicu da vodi protiv njega "psihološki rat" objavljujući informacije o njegovom navodnom bekstvu u Niger.

 

"Preostalo im je samo da se služe psihološkim ratom i lažima", rekao je Gadafi i dodao obraćajući se Libijcima: "Žele da oslabe vaš moral, nemojte pridavati pažnju tom slabom i bednom neprijatelju".

 

On je još jednom ponovio da će "NATO biti pobeđen", jer "nema materijalne mogućnosti koje bi mu omogućile da nastavi" sa vojnom intervencijom.

 

Gadafi je takođe kritikovao i nove libijske vlasti što su ga svrgnule sa vlasti dodajući da su oni samo "banda plaćenika, pacova i izdajica".

 

TV stanica Araji je jedini preostali medij preko kojeg se Gadafi s vremena na vreme obraća javnosti. Ta TV stanica, čije je sedište u Damasku, u vlasništvu je bivšeg sunitskog poslanika u iračkom parlamentu Mišana al-Džuburija.


Pored Nigera, SAD su "u kontaktu sa Malijem, Mauritanijom, Čadom i Burkinom Faso da bi ukazale na važnost poštovanja odluka Saveta bezbednosti UN o čuvanju granice", dodala je Nuland.


Vašington "poziva sve zemlje da ulože sve napore da kontrolišu svoje granice, da zaustave sve zvaničnike Gadafijevog režima, da zaplene švrecovanu robu i ilegalno oružje (...), kao i imovinu koja može pripadati libijskom narodu", rekla je Nuland.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 08.09.2011. 09:12
CISTA DEZINFORMACIJA....
Četvrtak 08.09.2011. 12:31
"...kao i imovinu koja može pripadati libijskom narodu", rekla je Nuland Meni se povraca od ovakvih izjava. Dokle id to licemersto i pokvarenost .. pa to je uzasno!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online