Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Četvrtak 29.09.2011.
03:09
Beta A

Libijski revolucionari traže da NATO pojača bombardovanje

Borci novih libijskih vlasti pozvali su NATO da pojača vazdušne udare u Sirtu i Bani Validu, da bi im pomogao da se uguši otpor snaga vernih svrgnutom libijskom vođi Moameru el Gadafiju.

Libijske revolucionarne snage pripremaju se da pokrenu novu ofanzivu na Bani Valid, koji se nalazi 170 kilometara južno od Tripolija. U jučerašnjim sukobima oko tog grada poginulo je 11 ljudi, uključujući i jednog komandanta revolucionarnih snaga.

Jedan oficir koji podržava Prelazni nacionalni savet (PNS) rekao je da je NATO prisutan ali da ne dejtvuje dovoljno i da je pobunjenicima potrebno više pomoći od Alijanse.

Gadafijevi protivnici traže jače razaranje sopstvene zemlje

Borci novih snaga takođe već nekoliko dana opsedaju Sirt, grad na obali od 70.000 stanovnika. Pobunjenici su juče objavili da su ga zauzeli, ali su borbe u gradu nastavljene.

U borbama u Sirtu juče je poginulo više od deset boraca novih vlasti a bolnički izvori javljaju da je bilo novih gubitaka.

Jedan od boraca rekao je da se članovi porodice Gadafi nalaze u Sirtu i da ih štiti veliki broj borca vernih bivšem libijskom vođi. "Snage verne Gadafiju bore se u civilu i ima afričkih plaćenika svuda u Sirtu", dodao je.

Zvaničnici Prelaznog saveta veruju da se i dva Gadafijava sina kriju u Bani Validu i Sirtu, inače Gadafijevom rodnom gradu.

NATO je juče upozorio da se ozbiljno pogoršala humanitarna situacija za civile u Sirtu i Bani Validu. Ujedinjene nacije su takođe navele da je položaj desetina hiljada civila koji su već pobegli iz ta dva grada zabrinjavajuć.

NATO od marta komanduje međunarodnom vojnom operacijom u Libiji, koju je odobrio UN da bi se zaštitili civili.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 29.09.2011. 09:34
Ne traže to pobunjenici već prokleti kapitalisti koji uživaju u mirisu nafte i okusu krvi. Povampirena čudovišta, majku im njihovu nakaznu.
Četvrtak 29.09.2011. 09:18
Prvo su pobunjenici pretili armijom od 6000 boraca koja će napasti Sirt. Sada ispada da bez da NATO sravni Sirt ne mogu da priđu. Pa kakva je to borba za grad kada pogine 10 ljudi. Pa toliko snajperisti skinu na kilometar od prvih linija. Već se i američki reporteri iz CNN zajebavaju. Snimili jednoga lelemuda kako puca iz puškomitraljeza da sve pršti pa ispod slike napisali - borac na položaju 10 MILJA od grada Sirt.
Četvrtak 29.09.2011. 17:38
Secam se da su i neki nasi demokrati trazili bombardovanje Srbije TJ svoje zemlje.Vec vidjeno izdajnici ostaju zauvek izdajnici
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online