Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Petak 30.09.2011.
19:03
Vestionline A

Uhapšen Gadafijev portparol prerušen u ženu?

Libijski Nacionalni prelazni savet ispitaće danas tvrdnje da je u blizini Sirta uhapšen portparol Musa Ibrahim, portparol režima Moamera el Gadafija, dok je jedna lokalna televizija najavila da će emitovati snimak hapšenja. U Sirtu se nastavljaju žestoke borbe.

Portparol vojnog saveta u Misrati, međutim, nije bio u mogućnosti da potvrdi izveštaje sa terena da je Ibrahim juče uhapšen, preneo je AFP.

Nastavak nepotvrđenih bombastičnih vesti iz Libije: Musa Ibrahim

Drugi komandir oružanih snaga novih libijskih vlasti, Muhamed el Marimi, kazao je da su Ibrahima uhapsili borci iz Misrate dok se vozio pored Sirta. On je rekao i da postoje izveštaji da je Ibrahim u trenutku hapšenja bio prerušen u ženu, ali da to nije moguće odmah potvrditi.

Libijska televizija "Al Hura Misrata" najavila je da će emitovati snimak hapšenja Ibrahima i da je on uhapšen na zadnjem sedištu automobila u blizini Sirta, a na sebi je imao veo.

Od kada su borci Nacionalnog prelaznog saveta zauzeli Tripoli 23. avgusta, Ibrahim je sa nepoznate lokacije nastavio da šalje saopštenja, objavljivana putem sirijske televizije "Arai".

Prošle sedmice Ibrahim je pozvao na razračunavanje sa "agentima i izdajicama" i osudio "genocid koji su počinili NATO i libijski agenti", kritikujući istovremeno međunarodnu zajednicu zbog "neaktivnosti".

"Lažu da odvrate pažnju od poraza u Sirtu"

 

Progadafijevi sajtovi, međutim, negiraju da je dugogodišnji portparol Gadafijeve vlade uhapšen. "Musa Ibrahim nije uhapšen...Postoje lažne glasine čiji je cilj odvraćanje pažnje od pobunjenika poraženih od ruku herojskih snaga u Sirtu", navedeno je na sajtu bivše državne televizije "Al Libije".

Borbe boraca novih libijskih vlasti protiv snaga lojalnih Gadafiju nastavljene su danas u Sirtu, a mnogi od 100.000 civila pokušavaju da napuste ovaj primorski grad u kojem vlada nestašica osnovnih sredstava za život.

Kolone vozila od jutarnjih časova izlaze iz grada iznad kojeg se uzdiže crni dim od granatiranja i požara, dok NATO avioni paraju nebo, navodi se u izveštajima agencije Rojters sa lica mesta.

Civili koji napuštaju Sirt, rodni grad Gadafija, svedoče o ranjenima i o umrlima od gladi, zbog nestašice hrane i lekova ili od udara libijske artiljerije i francuske avijacije.

U gradu nema struje, a sve veći problem predstavlja pronalaženje pijaće vode.

POVEZANE VESTI

Petak 30.09.2011. 19:54
Snimak hapšenja Muse Ibrahima...Izgleda da su pobunjenici dobili novog saveznika...http://www.youtube.com/watch?v=olr5diEdu0c&feature=share
Subota 01.10.2011. 00:49
Obucen kao zena. Gadafi je izgleda cepao sve redom!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online