Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
17
Petak 21.10.2011.
01:17 >> 06:52h
Vestionline A

Džibril: Gadafi umro od metka u glavu

Predsednik prelazne libijske vlade Mahmud Džibril večeras je izjavio da rezultati forenzičarskog izveštaja pokazuju da je svrgnuti libijski vođa Moamer Gadafi podlegao povredama od zadobijenog metka u glavu u unakrsnoj vatri između boraca nove libijske vlasti i njegovih pristalica.

"Gadafi je bio izvađen iz kanalizacione cevi i nije pružao nikakav otpor", rekao je Džibril, dodajući da je bio povređen samo u ruku. On je precizirao da je Gadafi bio pogođen u desnu ruku i kada su ga pomerili da bi ga uneli u kamion videli su da na njemu nije bilo drugih povreda.

Nije pružao nikakav otpor: Moamer Gadafi

"Dok se auto sa Gadafijem kretao, vozilo je uletelo u unakrsnu vatru između boraca nove libijske vlasti i pro-Gadafijevih snaga u kojoj je bio pogođen metkom u glavu", rekao je Džibril, prenela je agencija Rojters.

"Lekari sudske medicine nisu mogli da kažu da li je (metak) došao od revolucionara ili Gadafijevih snaga", rekao je Džibril.

Gadafi je bio živ kada je bio odvezen iz Sirta, ali je umro nekoliko minuta pre nego što stigao do bolnice, dodao je libijski premijer tokom predstavljanja forenzičarskog izveštaja medijima.


Evropska unija pozdravila je smrt Gadafija, dok je američka sekretarka Hilari Klinton bila pomalo šokirana kada je videla vest o libijskom lideru.

Sve detalje o počecima njegove vladavine, možete pogledati ovde.

Ubijeni i Gadafijevi sinovi

 

Mutasim Gadafi, sin ubijenog libijskog vođe Moamera Gadafija, takođe je ubijen izjavio je neimenovani zvaničnik pobunjeničkog Nacionalnog prelaznog saveta. U četvrtak je preminuo i drugi sin Saif al Islam, koji je tokom dana ranjen je i uhapšen prilikom bekstva iz Sirta.

POVEZANE VESTI

Petak 21.10.2011. 01:20
Vec su ih ameri naucili da lazu lepo se vidi da je overen ko u mafijaskom obracunu kakva unakrsna vatra
Petak 21.10.2011. 03:34
Jadan Gadafi jadna Libija, ni krivi ni duzni , niti su koga napali ili povredili , a sta im se desilo , Bombardovanja mesecima i stradanja vec 50 000 ljudi i ranjavanje skoro 200 000. E Amerikanci e zapadnjaci , dali znate sta radite plasite li se Boga ?
Petak 21.10.2011. 01:45
Da li postoji osoba tog stepena retardiranosti koja moze da povjeruje u ovakve bljuvotine "predsednika" prelazne "libijske" "vlade" ???
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online