Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Subota 22.10.2011.
14:49
Blic A

Gadafijev sin ostao bez ruku, jure ga Britanci

Saif al-Islam (39), omiljeni sin ubijenog libijskog vođe Moamera el Gadafija, prema nepotvrđenim informacijama, i dalje pokušava da pobegne libijskom pustinjom u susedne države Niger ili Alžir. Njemu je navodno ekplozija nakon napada britanske avijacije na konvoj snaga lojalnih Gadafiju kod Sirta odnela obe ruke.

Saif el Islam pokušava da pobegne u Niger kod brata Saadija Gadafija
 

Libijski pobunjenici su objavili da je Saif al-Islam, koji se školovao u Velikoj Britaniji i važio za plejboja i najverovatnijeg Gadafijevog naslednika, uhvaćen u u Ziltanu, gde su lekari lojalni njegovom ocu pokušavali da mu zbrinu rane.

Uz to, juče su pojavile su i vesti da je Saif al-Islam ubijen, ali pošto do sada nije pušten nijedan amaterski snimak mobilnim telefonom nekog od pobunjenika, strani mediji veruju da je on i dalje živ i u bekstvu.

U potragu za omiljenim Gadafijevim sinom najviše su uključene britanske trupe kojima bi on najviše odgovarao mrtav, jer bi u slučaju hapšenja i sudskog procesa koji bi usledio, Saif al-Islam mogao da iznese činjenice o bliskim vezama sa Tonijem Blerom, bivšim britanskim premijerom i princom Endrjuom, drugim sinom kraljice Elizabete Druge.

Libijskim pobunjenicima, odnosno sada vladajućem Nacionalnom prelaznom savetu, takođe nikako ne odgovara da Saif al-Islam ostane živ i pogotovo da pobegne u Niger, gde se od prošlog meseca nalazi njegov mlađi brat Saadi, koji je sa sobom poneo tovare zlata i dolara. Njihovo utočište bi moglo da postane tačka okupljanja Gadafijevih pristalica i samim tim ozbiljna pretnja novom režimu.

Abdul Madžid Mlegda, pobunjenički komandant, rekao je za Rojters da se Saif al-Islam nalazi u koloni od tri oklopna vozila i beži od snaga novih libijskih vlasti, koje su u četvrtak osvojile Sirt i ubile njegovog oca.

- Tražimo ga. Borci u regionu su u punoj pripravnosti - rekao je Mlegta.

U Nigeru su sklonište našla ukupno 32 pripadnika Gadafijevog režima, među kojima su i trojica generala i bivši šef bezbednosnih službi.

POVEZANE VESTI

Subota 22.10.2011. 15:02
gluplju vest nisam cuo od ove obe ruke mu je odnela eksplozija i on bezi pa covek bez dve ruke tesko da bi mogao dalje od metar da pobegne i nemojte vise ovakve vesti da pisete
Subota 22.10.2011. 15:18
LAZNA VEST!!!!!
Subota 22.10.2011. 16:25
nemoguce je da ima takve povrede ekstremiteta a da mu je telo neosteceno ,i sa takvim povredama bi iskrvario na licu mesta ... najverovatnije laz ...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online