Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Subota 22.10.2011.
21:02
B92 A

Izvršena obdukcija Gadafijevog tela

Obdukcija tela Moamera Gadafija izvršena je danas u Misrati i telo će biti predato njegovoj porodici, rekao je za BBC jedan zvaničnik nove vlasti.

Sahrana Muamera Gadafija je odložena do daljnjeg
 

Sahrana Moamera Gadafija odložena je, jer zvaničnici nisu mogli da se slože šta da urade s njegovim telom, dok su Ujedinjene nacije i porodica bivšeg libijskog vođe tražili punu istragu o njegovoj smrti. I SAD su pozvale nove vlasti Libije da saopšte sve okolnosti Gadafijeve smrti "na otvoren i transparentan način".

Vojni komandanti novih prelaznih vlasti u libijskom gradu Misrati izjavili su ranije da obdukcija tela ubijenog Gadafija neće biti izvršena, uprkos tome što još nije u potpunosti razjašnjeno kako je on preminuo. Gadafijevo krvavo telo bilo je izloženo u hladnjaku tržnog centra u Misrati, gde su građani u dugačkim redovima čekali da ga vide.

Bivši libijski lider Moamer el Gadafi je, prema navodima Nacionalnog prelaznog saveta, poginuo u četvrtak nakon hapšenja kod Sirta, kada je zadobio metak u glavu u unakrsnoj vatri snaga koje ga podržavaju i snaga prelaznih vlasti.

U međuvremenu su se međutim pojavile nove tvrdnje o okolnostima pogibije svrgnutog libijskog lidera. Pripadnik pobunjeničkih snaga iz Bengazija Sanad al-Sadek al-Ureibi (22), koji kaže da se pridružio borcima u Misrati kada su krenuli u napad na Gadafijev rodni grad Sirt tvrdi da je lično zarobio Gadafija i dvaput pucao u njega, smrtno ga ranivši. S druge strane, pobunjenici iz Misrate koji su učestvovali u opsadi Sirta navode da Gadafija nije ubio nijedan od njih.

Kontroverze u vezi sa poslednjim trenucima života Gadafija nastavljene su, kada je list "Dejli mejl" objavio snimak koji prikazuje da je bivši libijski lider ubijen metkom u čelo.

Rogozin: Sadistički trijumfalizam Zapada

Ruski izaslanik u NATO Dmitrij Rogozin smatra da ushićenje Zapada zbog smrti Gadafija "ima sadističku pozadinu".

 

­"Na licima lidera "svetskih demokratija" vidi se takva radost, kao da se sećaju kada su u detinjstvu vešali mačke lutalice u podrumima", napisao je Rogozin na društvenoj mreži Tviter. Rogozin je rekao u četvrtak za radio "Eho Moskvi" da je NATO direktno umešan u ubistvo Gadafija, prenosi RIA Novosti.

POVEZANE VESTI

Subota 22.10.2011. 21:27
Svaka cast Rogozinu na njegovoj izjavi oko radosti. Ovakva, slicna radost se mogla takodje videti i kod predsednika Srbije BoTa kada je "uhapsen" NAS srpski gen. Ratko Mladic. Sramota na svakom nivou.
Subota 22.10.2011. 21:56
Sta sad,hoce li objaviti i snimak sa obdukcije?Majmuni morbidni!
Nedelja 23.10.2011. 10:36
: Bilo Gadafi ili obican covek, "covek coveku je vuk". Nadam se da su se dosta nagledali svi snimaka izmucenog, i ubijenog vodje jedne suverene zemlje--a o "izlozenju u izlogu jedne samoposluge da se i ne govori"......sramota za takozvanu "civilizaciju"....... Uklonite vec jednom slike, Gadafi zaista ostaje u srcima mnogih ljudi, tako i nasih...... Vecna mu slava i hvala za sve sto je pomogao nasem narodu!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online