Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
13
Četvrtak 27.10.2011.
21:39
Vestionline A

Rasmusen: Veliki uspeh NATO u Libiji

Generalni sekretar NATO Anders Fog Rasmusen izjavio je večeras da je sedmomesečna kampanja te vojne alijanse u Libiji bila "veliki uspeh" i dodao da je odluka o njenom završetku konačna.

Govoreći posle sastanka sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, Rasmusen je izjavio da je operacija u Libiji bila jedna od najuspešnijih u istoriji NATO.

Jedna od najuspešnijih ''operacija'' u istoriji NATO: Anders Fog Rasmusen


Generalni sekretar NATO je potvrdio da će u petak biti saopštena formalna odluka da će operacija u Libiji zvanično biti završena u ponedeljak, 31. oktobra.


"NATO je u potpunosti ispunio misiju koju je dobio od Ujedinjenih nacija i ne vidim kakvu bi ulogu u toj zemlji mogao ubuduće da ima", rekao je bivši premijer Danske.
Libijski Nacionalni prelazni savet tražio je da NATO nastavi operaciju do kraja godine, ali to nije prihvaćeno.


Rasmusen je večeras pozvao nove libijske lidere da omoguće i sprovedu sveobuhvatnu istragu zbog optužbi da su pripadnici pobunjeničke vojske mučili i ubijali pristalice svrgnutog vođe Moamera Gadafija.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 27.10.2011. 21:41
да ли ће се ико наћи да стане на пут овом злу што покорава цело човечанство?!?........
Četvrtak 27.10.2011. 22:57
Evo kako neke stvari postaju jasnije…. Europska Unija i Amerika duguju Libijskoj drzavi 200 milijardi dolara za isporučenu naftu. 2012 godine ističu koncesije velikih naftnih kompanija koje polazu pravo na Libijsku naftu. Gadafi je zatrazio vraćanje duga i zaprijetio je da će u suprotnom sklopiti medjudrzavne ugovore s drugim zemljama i kompanijama. Zbog toga je doslo do ovog nevidjenog razaranje Libije. Je li libijski gradjanin imao razloga buniti se protiv rezima Muamera el Gadafija? Mislim da nije. Ako gledamo standard libijskog naroda i povlastice koje im pruza drzava imali su vrlo lijep i lagodan zivot. Zivjeli su kao mali bogovi. Libija ima 6,5 miliona stanovnika
Petak 28.10.2011. 12:24
Uh....vidjam ovaj tekst po netu vec par dana da kruzi o Libiji. Mislim da ga je lansirao jedan nas novinar koji je izvestavao najvise odande za jedan nas stari i poznati list. Struja se PLACA u Libiji. Racun ide na 3 meseca, vrlo je jeftino i za vilu sa bazenom i non stop ukljecenim klimama ne prelazi 120 dinara za taj period. To je oko 70 eura. Ali, veliki broj Libijaca nema brojila, kace se na divlje, a isto tako mozes i dati oko 10 posto na ruke onom sto ocitava brojilo, on ga vrati unazad, ukuca u tsheriki karaba ( elektrodistribucija ) u kompjuter da si platio i svi zadovoljni. Plin se kupuje u bocama, jeftin je takodje. Satelitski program dekodiraju za pet dinara, tako da hvatate sve
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online