Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 04.11.2011.
14:57
24sata.rs A

Iran: Spremni smo za rat

Iranci su juče upozorili zapadne države da su spremni za rat pošto su mnogi mediji objavili da SAD i Velika Britanija planiraju napad.

Ovako Iranci doživljavaju Ameriku - kao zombija

Iranski ministar spoljnih poslova Ali Akbar Salehi je rekao da je Teheran spreman da kazni "svaku pretnju" dok se u svetu dižu tenzije zbog njihova nuklearnog programa.


"Amerika je na žalost izgubila svoju mudrost i razboritost u spoljnoj politici. Naravno da smo spremni na najgore, ali se nadamo da će dva puta razmisliti pre nego što krenu na Iran", rekao je Salehi tokom posete Bengaziju, prenosi "Dejli mejl".

U intervju turskim novinama "Huriet", Salehi je izjavio da je "Iran je uvek spreman na rat".

"Iran je uvek bio pod pretnjom Izraela. To nije nešto novo za nas. Već osam godina slušamo pretnje Izraela", rekao je iranski ministar spoljnih poslova i dodao da su oni ujedinjena nacija.

Zapadne zemlje planiraju napad, Izrael podržava

Iako IAEA još nije objavila izveštaj, zapadne diplomate su sigurne da Iran ima nuklearno oružje

Mnogi svetski mediji su pisali proteklih dana da SAD i Velika Britanija planiraju napad pošto su dobili izveštaje da Iranci imaju urana za četiri nuklearne bombe.

Međunarodna agencija za atomsku energiju (IAEA) se sprema da objavi podatake o navodnim iranskim eksperimentima sa nuklearnim oružjem, iako Iran neprestano ponavlja samo razvija program za mirnodopske svrhe.

SAD, Velika Britanija i Francuska žele da IAEA podeli informacije koje ima, dok se Rusija i Kina tome protive.

Juče je objavljeno da je Izrael uspešno testirao raketu koja može nositi nuklearnu bojevu glavu i pogoditi Iran. Izraelski premijer Benjamin Netanjahu i ministar odbrane Ehud Barak stalno "agituju" za preventivni napad rotiv Irana.

Velika Britanije je potvrdila kako će se pridružiti SAD, ukoliko dođe do napada. "Želimo da pregovaramo o rešenju, sve opcije su na stolu", rekao je portparol britanskog ministarstva odbrane.

Posebna britanska jedinica već razrađuje planove napada na Iran. Traže se potencijalna mesta gde će razmestiti svoje brodove i podmornice opremljene raketama "tomahavk" i borbenim avionima sa preciznim bombama i projektilima.

POVEZANE VESTI

Petak 04.11.2011. 15:07
udarite na izrael svim raspolozivim sredstvima.
Petak 04.11.2011. 16:41
Podrška Iranu i Ahmadinedžadu!Ako vas napadnu ovi stanisti,to im je početak kraja.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online