Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Ponedeljak 14.11.2011.
10:53
Vestionline A

Obama: I rat sa Iranom kao rešenje

Predsednik SAD Barak Obama branio je svoja nastojanja da obuzda nuklearne ambicije Irana, rekavši da su ekonomske sankcije nanele Teheranu "ogroman ugriz", i da će SAD konsultovati druge zemlje u vezi sa dodatnim merama koje bi osigurale da Iran ne napravi atomsko oružje.

Obama je danas rekao na Havajima, gde se održava Azijsko-pacifički ekonomski samit, da Rusija i Kina naročito dobro razumeju kakva bi pretnja bio nuklearno naoružani Iran i dodao da se vođe tih zemalja slažu da se Teheranu ne sme dozvoliti da svoju atomsku moć pretoči u oružje i time podstakne regionalnu trku u atomskom naoružavanju.

Traži dodatne sankcije za Iran: Barak Obama

Predsednik SAD nije izričito spomenuo da razmatra vojnu akciju za slučaj da Teheran nastavi sa nuklearnim naoružavanjem, ali je dodao: "Nijednu opciju ne skidamo sa stola. Iran sa nuklearnim oružjem bio bi pretnja ne samo po region već i

Iran se ne boji SAD

 

Iranu nije potrebna atomska bomba da bi se usprotivio Sjedinjenim Američkim Državama i njihovim saveznicima, izjavio je ranije iranski predsednik Mahmud Ahmadinežad.

po Sjedinjene Države".

Jutrošnja konferencija za novinare samita zemalja APEK-a na Havajima bila je Obami prva prilika da prokomentariše izveštaj Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) koji je objavljen u petak - sa novim dokazima da nuklearne ambicije Irana uključuju tajni program za izradu atomske bombe.

Iran tvrdi da obogaćuje svoj uranijom u energetske svrhe i za medicinska istraživanja. Na sastancima koje je imao u subotu sa ruskim predsednikom Dmitrijem
Medvedevim i kineskim predsednikom Hu Đintaom, Obama je pokušavao da dobije podršku za novi pritisak na iranski režim.

Netanijahu: Neka neko zaustavi Iran

 

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu kaže da "međunarodna zajednica mora zustaviti trku Irana za nuklearnim oružjem", jer bi njen uspeh doveo sve u opasnost.

Ali, nema mnogo političkih znakova da je ijedna od ovih zemalja spremna da odustane od svog protivljenja dodatnim sankcijama za Teheran.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 14.11.2011. 11:01
Иста прича као са Ираком,а арапи увек иду главом кроз зид.
Ponedeljak 14.11.2011. 13:20
Moram priznati da mi je već muka od tog prokletog Zapada i njihovog fašističkog imperijalizma...Nadam se da na treći svijetski rat nećemo trebati predugo čekati...Kao i na pad zapadnih kapitalističkih tvorevina.
Ponedeljak 14.11.2011. 11:36
tu se prelama svet. bas na iranu. nece se bez vecih posledica ameri provuci, kao ni izrael...tu ce se pokazati ko je gospodar sveta, tu ce se videti imali ruskog uticaja u svetu i koliki je. ako se tu odigra kao u libiji, onda se ni rusima kao ni kini ne smesi bolja buducnost. mogu vec da osluskuju kucanje americkih placenika u vidu pobunjenika koji ce pokusati da izazovu gradjanski rat, kako u rusiji tako i kini.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online