Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
21
Petak 18.11.2011.
12:37
B92 A

Crtani u kome Srbi ubijaju muslimane

Švedska Fondacija "Zlatni ljiljan" napravila film u kom dvojica Srba drže na nišanu dvojicu Bosanca, koje vređaju da su glupi muslimani koje su Srbi klali.

Na sajtu te Fondacije stoji da je naziv ovog animiranog filma "Patriot" i da je on napravljen s ciljem obrađivanja agresije na BiH. Takođe, na istom sajtu pozivaju se donatori da toj fondaciji pomognu u animiranoj produkciji koja će obrađivati agresiju na BiH kroz ciklus serija, kratkih ili dugometraznih animiranih filmova.

Još jedan u nizu propagande koji predstavlja Srbe kao koljače

Naime, film počinje tako što dvojica Srba, u stvari četnika, s puškama u rukama i zelenim uniformama vode kroz šumu na streljanje dvojicu Bošnjaka, uz put ih vređajući da su glupe Balije.

Dvojica Bošnjaka, Jusuf i Mustafa, dok koračaju s rukama iznad glave, tiho govore da je trebalo da pobegnu, a ne da se predaju. "Koje smo budale bili, verovali smo našim komšijama Srbima i evo šta nas snađe", kazao je jedan od njih, dodajući da "nema šanse da pobegnu jer će ih pobiti kao zečeve".

Na njihovo šaputanje, jedan Srbin koga Bošnjaci oslovljavaju sa komšija Milan, Vojvoda, kaže im: "Tišina Balije, šta šapućete, nećete još dugo."

Jedan Bošnjak zatim je Srbe pitao zašto im to rade, kada su bili komšije koje su se igrale zajedno, išli u školu i bili drugovi. "Kakvo je ovo zlo. Mi nismo hteli da pružimo otpor, predali smo se, pa zašto nas sada ne pustite", pitao je Bošnjak.

A na to mu je vojvoda Milan odgovorio: "A jeste vi muslimani glupi kao ovce, pa mi Srbi vas ubijamo i koljemo zadnjih 100 godina redovno. U Prvom svetskom ratu, u Drugom svetskom ratu, evo sada i uvek ćemo, čim nam se ukaže prilika."

Posle toga, drugi Srbin, Jovan, puca i ubija jednog od zarobljenih Bošnjaka, uz komentar vojvode Milana: "Bravo Jovane...sve njih ovako treba pobiti."

Međutim, u tom trenutku pojavljuje se i peta osoba, koja stoji s puškom iza svih i nišani Srbe, govoreći "Alahu dragi daj mi precizan pogodak". Ta osoba zatim ubija prvo vojvodu Jovana, a zatim i Jovana.

Preživeli Bošnjak kaže pridošlom Bošnjaku, Muhamedu, da je bio u pravu i da je trebalo da pruže otpor, a Muhamed mu odgovara da zajedno treba da pođu do sela i organizuju ljude jer su "četnici velike kukavice, čim im pokažeš zube beže kao zečevi".

Petak 18.11.2011. 12:43
http://www.naslovi.net/2011-11-14/vesti-online/azra-dva-noza-klala-srbe-kao-da-pije-kafu/2953202 Klala je hladnokrvno, bez ijedne izgovorene reči, kao da pije kafu. Godine 1992. u Derventi, puna 8.062 kilometra istočno od Kentakija, usred vrelog leta, žena tridesetih godina u maskirnoj uniformi nervozno je ušetala u prostranu halu. Iz čizme je izvadila nož. Muškarci svezanih ruku, na blatnjavom podu bivšeg Doma JNA, odmah su zaćutali. Mršavu ženu kraće kestenjaste kose znali su pod imenom Azra Dva Noža. Smrtno su je se bojali...
Petak 18.11.2011. 12:44
Hehehe, kako su iskompleksirani ovi balijaci! Bolesni jadnici. Kreteni ce narednih 50 godina (ako ih uposte tada jos bude) izigravati zrtve.
Petak 18.11.2011. 15:36
Ovi koji su pravili crtic prvo su glupi jer samom cinjenicom sto su napravili crtic u kome ih Srbi ubijaju u I svetskom ratu govori da su muslimani bili fasisti, svako ko je obrazovan i zna istoriju ce to skontati. A drugo, mogu praviti koliko hoce ovakvih stvari ali nista od toga nece promeniti surovu ustinu o njihovim zlocinima, Bog sve vidi i sve zna.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online