Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Nedelja 27.11.2011.
21:56
Blic A

Kairo: Vojni savet upozorava da neće tolerisati pritiske

Čelnik egipatskog vladajućeg Vrhovnog vojnog saveta Husein Tantavi upozorio je danas da neće tolerisati nikakve pritiske na oružane snage na sutrašnjim parlamentarnim izborima, prvim otkad je u februaru svgnut Hosni Mubarak.

Egipćani sutra izlaze na birališta širom zemlje u trenutku dok demonstranti danima protestuju zahtevajući okončanje vojne vlasti i ne prihvataju imenovanje Kamala al-Ganzurija za premijera, jer ga smatraju ostatkom bivšeg Mubarakovog režima.

Demonstracije protiv vojnih vlasti na trgu Tahrir u Kairu nastavljene su danas
 

Tantavi je pozvao građane da izađu na izbore i poručio da neće pokleknuti pred zahtevima da vojska preda kontrolu civilnim liderima.

"Suočeni smo sa ogromnim izazovima i nećemo dozvoliti nijednom pojedincu niti partiji da vrše pritisak na oružane snage", rekao je on. "Ili ćemo ostvariti uspeh u političkom, ekonomskom i socijalnom smislu ili ćemo se suočiti s veoma opasnim posledicama... a mi nećemo dozvoliti da se to dogodi".


Demonstracije protiv vojnih vlasti na trgu Tahrir u Kairu nastavljene su danas pošto je pokret koji organizuje demonstracije pozvao na masovno okupljanje, zahtevajući uspostavljanje prelazne vlade na čijem čelu bi bio vodeći zagovornik demokratskih promena u Egiptu Mohamed el Baradej. U nasilju u Egiptu protekle sedmice poginulo je oko 40 ljudi pošto je policija koristila bojevu municiju i suzavac da rastera demonstrante.

U međuvremenu, uticajna islamistička grupa Muslimanska braća poručila je da će, ukoliko se ispune očekivanja da osvoji najviše poslaničkih mesta u parlamentu, formirati novu vladu.

"Ako vlada ne bude adekvatno predstavljala parlament, skupština će blokirati sve njene odluke", upozorio je portparol Muslimanske braće Mahmud Gozlan.


U 27 egipatskih provincija građani će glasati u tri kruga, između kojih je planirano nedelju dana pauze. Glasanje će biti okončano 10. januara i konačni rezultati se očekuju 13. januara.

POVEZANE VESTI

Nedelja 27.11.2011. 23:19
Arapska liga ne predstavlja Arapski narod u tim drzavama.To su marionete koje su dosad potkupljivale narod sitnim perverzijama.Uskor ce da bude jasno koliko ih narod podrzava. Sad je poslednja sansa da zajasu arapske izvore, ali ono sta su dizali vise nece da kontrolisu upravo zato sta NWO igra dvostruku igru gde ce na kraju da zabije noz i pojedinim vladama clanica u ledja, jer im treba rat velikih razmera kao poslednja faza za stvaranje svetske vlade i potpunog nestanka nezavisnih drzava.Veliki deo funkcionera tih drzava upravo predstavljaju takvi ljudi, ukljucujuci i katolicku crkvu.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online