Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
12
Nedelja 04.12.2011.
10:19
Srna A

Posvađali se američki i izraelski Jevreji

Izraelska vlada suočava se sa neuobičajenim kritikama najvećih jevrejskih organizacija u SAD nakon što je pokrenula reklamnu kampanju u kojoj poziva izraelske iseljenike da ne ulaze u brak sa američkim Jevrejima "neznalicama" ili da decu odgajaju u SAD.

Američki Jevreji zaboravili tradiciju, poručuje matica Izrael

U prvoj reklami mlada Izraelka se trgne kada je njen dečko priprema romantičnu večeru, pali sveće i pušta muziku u danu kada se obeležava "Jom hazarikon" ili jevrejski Dan sećanja. Glas naratora i tekst na ekranu navode da će "oni uvek ostati Izraelci, a njihovi partneri neće uvek znati šta to znači i da im zato treba pomoći da se vrate u Izrael".

Druga reklama je izazvala je još žešće reagovanje američkih Jevreja. U tom spotu devojčica sedi u krili roditelja i putem Interneta razgovora sa bakom i dekom u Izraelu. Devojčica govori hebrejski, ali kada je baka upita koji je praznik ona uzvikne: "Božić!" na engelskom jeziku, uprkos tome što joj se iza leđa nalazi "menora" ili sedmokraki jevrejski svećnjak.

Jevrejska federacija Severne Amerike poslala je protestno pismo izraelskim vlastima u kojem kampanju naziva "porukom američkim Jevrejima da dovoljno ne shvataju", što smatraju veoma uvredljivim i nečuvenim.

"Strahujemo da će ova kampanja imati samo kontraefekat i umesto da vrati Izraelce, otuđiće Jevreje iz dijasppore od Izraela," navodi se u saopštenju Jevrejske federacije, koja predstavlja 157 jevrejskih organizacija.

POVEZANE VESTI

Nedelja 04.12.2011. 10:37
Ови са кикицама су најгори!
Nedelja 04.12.2011. 11:50
'ebes rat bez jevreja, tu su oni uvek, gledaju koga da zavade pa da napune svoje kasice PRASICE... Ja sam upoznao oko 200 jevreja do sada, i svi su bili odvratni, stipse, arogantni, podli, neverovatna stvar da su svi, bez izuzetaka takvi, ja prvi nisam u to verovao dok nisam poceo da ih upoznajem... Drze se zajedno, sektasi, masoni, i samo na lovu misle, nista drugo njih ne zanima... Gledam tipa, jevrej, vodi cerku, malu, i mala podigne babi torbu, jedan stepenik, pa su tu pokretne stepenice, i otac ,napadne babu da mu da 5 eura, ja mislio zeza se, ali ne, on ozbiljno insistira, a obucen do jaja, vidi se da ima love... Ja ne vidim Srbina da moze tako nesto da uradi, i da tako vaspitava decu.
Nedelja 04.12.2011. 12:09
NEMA TU CUDA ! Materijalizam u sluzbi globalizma zavadio bi dva oka u glavi. Mentalitet i socijalna sredina Amerike dovodi do ovoga da se posvadjaju sa Izraelskim jevrejima. PS.nije ovo nista strasno!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online