Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 15.01.2012.
15:53
Beta A

Traga se za još 17 osoba sa italijanskog kruzera

Broj nestalih u havariji luksuznog broda za krstarenje "Kosta Konkordija" u Tirenskom moru opao je na 17. Kapetanu određen pritvor.

Havarija luksuznog broda "Kosta Konkordija"
 

Italijanska policija saopštila je da je kapetan luksuznog broda Franćesko Sketino uhapšen i da je optužen za višestruko ubistvo bez predumišljaja, izazivanje brodske nesreće i napuštanje broda. Uhapšen je i prvi oficir broda Ćiro Ambrozio, saopštilo je tužilaštvo.

Sketino je napustio brod pre iskrcavanja svih putnika.
 

Do sada su stizaili oprečni izveštaji o broju nestalih posle nasukavanja i prevrtanja broda u noći između petka i subote, i govorilo se da ih ima 40 do 60.

 

Potvrđeno je da je poginulo troje ljudi, a oko 40 je povređeno. "Kosta Konkordija" sa 4.229 putnika i članova posade, naletela je na greben blizu ostrva Điljo. Trup se pocepao, brod delom napunio vodom i prevrnuo na bok.

Spaseno četvoro državljana Srbije

 

Na sigurnom je četvoro državljana Srbije - tri putnika i jedan član posade nastradalog
luksuznog broda za krstarenje "Kosta Konkordija", rekao je zvaničnik Ambasade Srbije u Italiji. Slavoljub Matić, šef Konzularnog odeljenja Ambasade u Rimu je u
mestu Groseto, naspram ostrva Điljo gde se u petak uveče dogodila nesreća.

 

Matić je rekao da je bračni par Vujović evakuisan posle nesreće, da nisu povređeni i da su dobili putne isprave da mogu da se vrate kući. Sa njima je evakusiana i Svetlana Krsmanović koja nije tražila pomoć Konzulata. Iz broda je spasena i Sara Janjić, član posade, koja je ostala bez ikakvih dokumenata i novca. Ona je u Grosetu gde čeka uputstva kompanije koja ju je angažovala.

 

"Ambasada će joj pomoći i u izdavanju dokumenata, i u novcu ako treba", rekao je Matić i dodao da je ona radila u brodskoj prodavnici.

 

Matić je rekao da nema zvanične informacije o tome da li je na havarisanom brodu bilo još putnika ili članova posade sa državljanstvom Srbije. On je rekao da su neformalno od Sare Janjić čuli da je među osobljem samo ona bila iz Srbije. Govorilo se da je jedan mašinista Srbin, ali je ona rekla da je on Slovenac.


"Posle naknadnih kontrola i sravnjivanja smanjen je broj onih koji se vode kao nestali. Tokom poslednjeg prebrojavanja rečeno mi je da je nestalo 11 putnika i šest članova posade", rekao je danas predsednik oblasti Toskana Enriko Rosi agenciji Frans pres.


Prošle noći iz prevrnutog broda izvučen mladi bračni par Južnokorejaca, a jutros je nađen i jedan član posade – Italijan koga su spasioci čuli kako lupa iz broda.
 

Vatrogasci su su juče tokom celog dana i tokom noći tragali za preživelima. Predsednik opštine Groseto, Đuzepe Linardi rekao je ranije da je vrlo složeno sravnjivanje spiska putnika i posade (zvanično 4.229 putnika od kojih više od 3.000 turistan) i spiska evakuisanih i spasenih sastavljenog tokom jučerašnjeg dana u opštem metežu.
 

On je rekao da se dvoje japanskih turista koji su se vodili kao nestali, prijavilo u Rimu. Dodao je da ima i dosta konfuzije oko toga kako su napisana imena stranih putnika.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online