Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Ponedeljak 19.03.2012.
01:12
index.hr A

Mosad zaključio isto što i CIA - Iran ne razvija nuklearno oružje

Izraelska tajna služba Mosad priznala je, baš kao i njihove kolege iz CIA, da ne postoji dokaz da Iran razvija nuklearni program u vojne svrhe, rekao je za Njujork Tajms neimenovani izvor iz CIA.

Nuklearna elektrana u Iranu za sada služi samo u mirnodopske svrhe

"Mosad se slaže s SAD-ovim mišljenjem o razvoju nuklearnog oružja u Iranu. Nema gotovo nikakvih razlika u mišljenju američkih i izraelskih obaveštajaca po ovom pitanju", rekao je viši zvaničnik CIA, uz napomenu da među američkim obaveštajcima vlada saglasnost da je Iran prestao s istraživanjima vezanim za razvoj nuklearnog oružja još pre nekoliko godina.

Takvo "priznanje" Mosada je u teškoj nesaglasnosti s izjavama izraelskih političara, koji kontinuirano insistiraju na preventivnom vojnom napadu na iranska nuklearna postrojenja kako bi sprečili mogućnost da ona postanu "egzistencijalna pretnja jevrejskoj državi".

Procena dostupnih podataka koje prikupljaju obaveštajci ključna je za dinamiku postojeće dileme ulaska u eventualni rat s Iranom. Američke agencije već godinama traže sve moguće naznake, ne bi li dokazali da Iran razvija nuklearno oružje, piše RT. A pronašli su i zaključili sledeće - taj program je ugašen još 2003. godine.

Do danas, podaci obaveštajaca o Iranu nisu se značajnije menjali. "Iran je najteža meta za obaveštajce. Mnogo teža od Severne Koreje", priznao je za Njujork Tajms još jedan bivši zvaničnik američke obaveštajne agencije. On je to objasnio na jednostavan način - SAD nema dovoljno agenata na terenu da potvrde informacije i sumnje.

Međutim, dok obaveštajni krugovi možda i priznaju da Iran nije blizu proizvodnje nuklearnog oružja, ili barem ne tvrde suprotno, političke sankcije protiv Irana svejedno ostaju na snazi.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 19.03.2012. 01:47
Iran im je ko vruc krompir,posto su zakljucili da bi im u slucaju napada i rata sa Iranom, bila skuplja dara nego mera,resili su da objave istinu, onu pravu i tako se vesto izvuku iz cele gungule koju su i sami izazvali.To i jeste najbolja solucija za sve strane pa i za ceo svet.A ima tu jos nesto,posto je Putin postao predsednik,verovatno im je dao dobronameran savet......hehehe....kako im se to toboze ne isplati, sto su oni shvatili, kao dobronameran i odlucili da poslusaju Putina i iznesu konacno pravu istinu hehehehe !!
Ponedeljak 19.03.2012. 04:26
Које лицемерје! Америци смета то што Иран продаје нафту за друге валуте.Исто то је урадио и Ирак па смо били сведоци како се то завршило.Увек су имали некакве изговоре(оружје за масовно уништење).
Ponedeljak 19.03.2012. 08:25
Iran sigurno sve to ima...ali je yarad iyvlacenja iy lude situacije najbolje reci....NEMA....u suprotnom klanica je neminovna...ogromni regionalni rat i ludacke cene nafte i energenata u svetu....suma sumarum....odustajemo od video igrica.....ali elegantno...salili smo se....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online