Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Četvrtak 22.03.2012.
00:24 >> 09:28h
Vestionline, Beta A

UŽIVO: Triler u Tuluzu

Specijalna jedinica francuske policije RAID, njih oko 300, opkolila je u sredu ujutru u Tuluzu 24-godišnjeg Muhameda Meraha, za koga se sumnja da je ubio troje dece i profesora ispred jevrejske škole u tom gradu, kao i trojicu vojnika. Merah se zatvorio u kući, odakle i dalje pruža žestok otpor hapšenju. Tokom akcije koja traje više od 24 sata, trojica francuskih policajaca su ranjena. Akcija policije je i dalje u toku, a francuski mediji navode da je policija probila zid Merahovog stana, i da se nalazi opkoljen u jednoj sobi.

Opsada policije i dalje traje

Nešto pre ponoći, u blizini te zgrade čule su se tri detonacije, zbog čega se verovalo da su elitne jedinice francuske policije RAID krenule u novi juriš na stan osumnjičenog.  Kako navodi agencija Frans pres, detonacije su više imale za cilj da
se na Meraha izvrši dodatni prtisak i da se on psihički slomi, kako bi se predao. Policija mu je u međuvremenu isekla vodu, struju i plin.

Specijalci na sve strane
 

"Rekao je da će se predati, a onda je promenio odluku, pojačavamo pritisak na njega, kako bi se predao", rekao je agenciji Frans pres izvor blizak istrazi.

''Telegraf'' izveštava da su pucnji sve učestaliji, nekoliko na svakih 45 minuta, ali i dalje nema informacija šta Merah radi. Kada su došli da ga uhapse, Merah je počeo da puca na pripadnike policije i tada ranio njih dvojicu.

U međuvremenu, policija je uhapsila Merahovog brata, a prema jednom policijskom izvoru, u njegovim kolima je pronađen eksploziv.

Posle toga je pristao da kroz prozor baci jedno od oružja koje poseduje, u zamenu za aparat kojim može da komunicira sa policijom.

Ruska televizija ''Russia today'' stavila je na svoju internet stranicu link, preko koga možete uživo pratiti šta se u ovom trenutku dešava u Tuluzu.

Osumnjičeni, Muhamed Merah, 24-godišnji Francuz alžirskog porekla, kazao je, kako prenose strani mediji, da je pripadnik Al Kaide i da se sveti za ubijenu palestinsku decu i da protestuje zbog prisustva francuskih trupa u Avganistanu i zabrane nošenja feredže u Francuskoj. Ministar Gean je rekao da je osumnjičeni boravio među pripadnicima Al-Kaide, na granici Pakistana i Avganistana, i da za sebe tvrdi da je "privržen" salafistima.


Osumnjičeni je poreklom iz severne Afrike, živi u Tuluzu i francuski je državljanin.
 

U napadu pre dva dana na jevrejsku školu u Tuluzu ubijen je rabin, njegova dva sina i ćerka direktora škole. Takođe je teško ranio jednog mladića.

Prošle sedmice u Tuluzu i Montobanu ubijena su trojica vojnika, a policija je odmah posle napada na jevrejsku školu saopštila da se najverovatnije radi o istom napadaču jer je u oba napada korišćeno isto oružje.

Tužilac Fransoa Molan je izjavio da je utvrđeno da je Merah imao nameru da nastavi sa serijom ubistava i da su mete njegovog planiranog napada bili jedan vojnik i dva policajca iz Tuluza.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 22.03.2012. 09:59
Napreduju specijalci, sutra ce javiti da su usli u sobu, opkolili ga i mole ga da podje sa njima, ali on se ne da, pruza psihicki otpor, gleda tv i ne je** ih 2%, a oni ne znaju sta da rade...
Četvrtak 22.03.2012. 09:23
tako im treba bombardovali nas priznali Bosnu i Kosovo,tek će da ih rokaju ove naše poturice bela al-kaida..
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online