Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Nedelja 15.07.2012.
11:07
Smedia A

Otac sahranio živu ćerku zbog deformiteta

Jedan otac u Pakistanu sahranio je živo novorođenče pošto je video da je njegova ćerkica rođena sa deformitetima. On je porodici rekao da je dete rođeno mrtvo i organizovao pogreb. Ako se dokaže da je dete živo sahranjeno najverovatnije će ga stići smrtna kazna. Deformisana ženska deca se u ruralnim, siromašnijim delovima Pakistana obično vide kao sramota za porodicu.

Porodici rekao da je dovoojčica umrla, a majka nije ni znala šta se dešava

Pakistanska policija uhapsila je muškarca optuženog da je zakopao živu, tek rođenu, ćerku jer je bila fizički deformisana. Ovaj šokantni događaj slika je i prilika ekstremnih predrasuda prema deci u Pakistanu, posebno devojčicama koje su rođene sa nekim oblikom deformiteta.One se obično doživljavaju kao porodična sramota, posebno u ruralnim, siromašnijim delovima zemlje.

Mohamed Nvar, policijski zvaničnik u gradu Kanevak u istočnoj provinciji Pendžab, rekao je da je dete rođeno u četvrtak u bolnici u obližnjem gradu Kača Koh.

"Pošto je video svoju ćerku otac je porodici rekao da je dete rođeno mrtvo i organizovao pogreb", rekao je šef lokalne policije Šamsad Kalid.

On je naveo da je dete tokom pogreba počelo da plače, a sveštenik je rekao ocu da dete odvede u bolnicu. Ali, umesto toga, otac devojčice, zakopao ju je živu.

Meštani su obavestili vlasti pošto su videli da otac nosi devojčicu na groblje. Policija je ubrzo upala u njegovu kuću i uhapsila ga zbog ubistva.

"Kan, koji ima četvoro dece, nije rekao supruzi o svojim planovima da se otarasi deteta", rekao je šef policije, dodajući da je majka još bila u bolnici kada je beba sahranjena.

Muhamed Faruk, lekar u bolnici u gradu Kača Koh, kaže da je devojčica rođena zdrava i živa, ali da je imala nesrazmerno veliku glavu i "nenormalne" crte lica.

"Taj muškarac mi je prišao juče sa zahtevom da treba nešto da učinim da se rešimo njegovog detata, ali ja sam ga oterao. Niko nema pravo da ubije nekoga zbog fizičke deformacije", rekao je Faruk.

Policija je saopštila da će ekshumirati telo deteta i obaviti obdukciju. Otac bi mogao biti osuđen na smrt ako sud utvrdi da je kriv za smrt kćerke.

POVEZANE VESTI

Nedelja 15.07.2012. 14:38
Анђеле мали ништа ниси згријешила овом проклетом свијету и то ниси заслужила...
Nedelja 15.07.2012. 14:07
e pa nije drugo nista ni zasluzijo nego smrtnu.ubijo dijete,majku,oca,babu,sestru silovo itd. dal je ovaj svijet uopste vise normalan?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online