Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 18.07.2012.
19:57
Beta A

Pilot ukrao avion, slupao se pre poletanja, pa se ubio

Pilot američke aviokompanije Skajvest erlajnz, osumnjičen za ubistvo svoje bivše devojke, oteo je prazni putnički avion sa malog aerodroma u Juti, ali nije poleteo već je s njim uleteo u parkiralište - a kasnije je pronađen mrtav sa rupom od metka u glavi, saopštili su zvaničnici.

Ukrao avion, slupao se pre poletanja, pa se ubio
 

Brajan Hedžlin, star 40 godina, uspeo je da preskoči bodljikavu žicu na ogradi opštinskog aerodroma Sent Džordz tako što je preko nje prebacio tepih.

Ušunjao se na aerodrom preko noći, ušao u Skajvestov avion koji može da ponese 50 putnika, i odvezao se, rekao je danas portparol grada Sent Džordž, Mark Mortenson. Hedžlin je krilom očešao zgradu terminala i slupao se u aerodromsko parkiralište pre
no što je uspeo da poleti.

Policajac u patroli je oko jedan sat iza ponoći našao kraj ograde motocikl, čije je motor radio. Dok je tražio vlasnika, video je na parkiralištu putnički avion i pozvao nadležne u Skajvestu, rekao je Mortenson.

Aviokompanija je poslala jednog zaposlenog da ugasi motor aviona, a unutra je pronađen Hedžlin sa rupom od metka u glavi. Nije jasno kako je Hedžlin uspeo da uđe u avion.

Mortensen kaže da se ograda dugačka 10 kilometara, iako je napravljena po zakonskim standardima, ne može nadgledati sve vreme.

Ekspert za civilnu avijaciju Džef Prajs sa Metropoliten stejt univerziteta u Denveru, rekao je da sadašnji američki propisi ne zahtevaju stalno nadgledanje aerodromskih ograda, ali da ovaj slučaj ukazuje na potrebu da se propisi izmene.

Prema njegovim rečima, Hedžlin nikada nije trebalo da uspe da uđe u avion, bez obzira na to što je nedozvoljeno ušao na aerodrom. "Morao je biti zaključan i obezbeđen, iako nije bio u upotrebi", rekao je Prajs.

Hedžlin je bio Skajvestov pilot od 2005. godine, ali je na odsustvu od 13. jula, otkako je policija otkrila leš njegove bivše devojke.

Kristina Korneho, pripadnica Nacionalne garde Kolorada iz Kolorado Springsa (39), pronađena je mrtva, a ubijena je sa više uboda nožem. Hedžlinu su oduzete kartice za ulazak u prostorije aviokompanije bilo gde u SAD.

Kako javljaju lokalni mediji, pozivajući se na sudske dokumente, Hedžlin je četiri godine bio u vezi sa Korneho, a u martu je uhapšen zato što ju je, prema navodima policije, maltretirao. Trebalo je da izađe pred sud u avgustu, a pušten je na slobodu uz
kauciju od 10.000 dolara.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online