Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Petak 20.07.2012.
11:28 >> 17:27h
Beta A

Masakr na premijeri novog Betmena: Ubijeno najmanje 12 ljudi, ranjeno 50

Najmanje 12 ljudi je poginulo, a oko 50 je ranjeno u oružanom napadu na premijeri najnovijeg nastavka Betmena "Uspon Mračnog viteza", u predgrađu Denvera u Koloradu u SAD, prenose lokalni mediji u Koloradu, prenosi britanski Bi-Bi-Si. Među žrtvama ima dece. Američka policija saopštila je da je 24-godišnji Džejms Holms priveden kao osumnjičeni za napad.

Policija navodi da je Holms pucajući ušao u bioskop u kojem je premijerno prikazivan novi, šesti film iz serijala o Betmenu - "Uspon mračnog viteza". Holms je prilikom napada nosio gas masku. Holms je prebačen u pritvor, a američki Federalni istražni biro (FBI) navodi da nema indicija da je on povezan sa nekom terorističkom organizacijom.
 

Kako su naveli očevici ovog stravičnog događaja, "neko sa gas maskom" otvorio je vatru i aktivirao neku vrstu eksplozivne naprave, a možda suzavac.

Oružani napad se desio tokom premijere najnovijeg nastavka filma o Betmenu "Uspon Mračnog viteza" u Koloradu (SAD): Među žrtvama ima dece
 

Policija je posle napada uhapsila jednog čoveka, kod koga je pronašla pušku i pištolj. Jedan pripadnik lokalne policije rekao je da se radi o mlađem čoveku, u ranim dvadesetim godinama.
 

Policija veruje, navodi Bi-Bi-Si, da je u bioskopu ostalo još naoružanja, a uhapšeni mladić im je rekao da u svojoj kući ima još eksploziva.

Brenda Stjuart sa radija 850 KOA navela je da je jedan osumnjičeni uhapšen, kao i da je napadač vatru otvorio tokom ponoćne projekcije u tržnom centru Aurora, u kome se nalazi 16 bioskopa. Prema njenim rečima, mnogi gledaoci su najpre pomislili da su pucnjava, eksplozija i dim od nje, specijalni živi efekti u sklopu projekcije filma, nakon čega je zavladala panika.

  

 

Televizija Foks njuz objavila je da je dvoje umešano u napad. Oni su aktivirali suzavac, najverovatnije u dva odvojena bioskopa.

 

Obama šokiran i tužan

 

Predsednik SAD Barak Obama izjavio je da je "šokiran i tužan" zbog pucnjave u
biskopu u državi Kolorado i pozvao naciju da bude jedinstvena.

 

"Kao što činimo u mračnim i trenucima iskušenja, moramo da se udružimo u jednu američku porodicu", rekao je Obama, koji je u vreme pucnjave bio na Floridi.

 

Opisujući događaj kao "strašan i tragičan", američki predsednik je obećao da će njegova administracija učiniti sve da pomogne ljudima u mestu Aurora u Koloradu.

 

Odložena premijera u Francuskoj

 

Holivudski studio Vorner bros otkazao je za večeras zakazanu francusku premijeru "Uspona mračnog viteza" zbog masovnog ubistva koje se danas dogodilo na projekciji tog filma u Denveru, u SAD.  Prema navodima ovog lista, otkazana je svečana premijera u Parizu, a režiser Kristofer Nolan i glumci Kristijan Bejl, En Hetvej i Morgan Frimen neće davati intervjue.


Nolan, Bejl, Hetvej i Frimen su u pariskom hotelu Le Bristol, gde je trebalo da se održi konferencija za novinare. Međutim, novinarima koji su došli u hotel rečeno je da odu.
Glumica Merion Kotijar, koje je trebalo da gostuje povodom "Uspona mračnog viteza" na francuskoj televiziji TF1 otkazala je učešće.
 

U međuvremenu, Vorner bros je izdao saopštenje u kojem izražava "duboko žaljenje zbog šokantnog incidenta" u Denveru.  Kompanija je izrazila saučešće porodicama koje su izgubile svojenajmilije u masakru, još se ne zna da li će premijera u Parizu biti odložena.

POVEZANE VESTI

Petak 20.07.2012. 12:20
Ponekad je bolje ostati kod kuće.
Petak 20.07.2012. 15:33
A gdje svo to vrijeme bio Betmen? E to je pravo pitanje!
Petak 20.07.2012. 16:54
Sta bi bilo da neka od normalnih drzava zatrazi otcepljenje od Amerike, kakvu bi tek genocidnu moc pokazali svi silni Game boy junaci.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online