Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 21.07.2012.
12:24
Blic A

Ubica iz bioskopa najavio zločin na seksi sajtu

Nakon što je svet potresla vest o masakru na premijeri najnovijeg filma o "Betmenu", svi se pitaju kakav poremećeni um je mogao da počini takav zločin. Novinari su otkrili da je Džejms Holms često posećivao seks sajtove, i da je putem jednog od njih najavio pucnjavu u kojoj je poginulo 12 osoba.

Slika iz njegovog profila koji je imao na seks sajtu

Iako dvadesetčetvorogodišnji Holms nije imao krivični dosije, već samo jednu saobraćajnu kaznu, ne može se reći da je vodio život uzornog građanina. Kako prenosi "Njujork Post", on se potpuno otuđio od porodice, a samoću je pokušavao da pobedi tražeći partnerke za seks putem interneta.

Masakr na premijeri novog Betmena

Putem svog naloga na sajtu "AdultFriendFinder.com", pomoću koga korisnici traže zainteresovane za grupni seks, Holms je čak najavio masakr koji će izvršiti.

"Hoćete li doći u zatvor da me posetite?", napisao je korisnik pod nadimkom "classicjimbo" koji je tragao za "zainteresovanim ženama, parovima ili grupama".

Uz ovu poruku, Holms je postavio svoju fotografiju na kojoj ima crvenu kosu, kakvu je imao i dok je besomučno rešetao žrtve u bioskopu.

Sebe je opisao kao belca visokog 1.82 metra, koji trenutno nije u vezi. Takođe je naveo da je atletski građen, ali da ima "mali/prosečno dugačak penis".

"Ja sam dobar momak i tražim avanturu za jedno veče ili partnerku za povremeni seks", napisao je Džejms na svom profilu, na kome se takođe nalazi fotografija žene koja zavodljivo liže svoje prste.

 

Ništa nije nagoveštavalo tragediju

Jedna od osoba koja je bila u kontaktu sa osumnjičenim pre pucnjave, bio je Džeki Mičel, momak koji živi nekoliko blokova od Holmsovog stana.

- Sreli smo se u utorak u lokalnom baru, gde smo popili nekoliko pića. Imao je ranac i naočare sa debelim okvirom, pa sam pretpostavio da je student. Bio je miran i ništa nije nagoveštavalo tragediju - opisao je Mičel.

I dalje nije razjašnjeno kako je Džejms Holms nabavio dve puške i dva pištolja, budući da nije imao dozvolu za oružje. Osumnjičeni će se u ponedeljak pojaviti na okružnom sudu u Koloradu.

Kako su objasnili nekadašnji školski prijatelji momka, on je u poslednje vreme provodio sve više vremena surfujući internetom, i bio je opsednut sajtovima za pronalaženje partnera.

- Mogao sam da predvidim da će se ovo dogoditi. Kada sam čuo šta se dogodilo, pomislio sam da je on jedina osoba od svih ljudi koje poznajem, koja je sposobna za takvo nešto - izjavio je momak koji je sa Holmsom igrao fudbal u srednjoškolskom timu.

Iako je, prema rečima poznanika, bio veoma inteligentan, izgleda da je Holms u jednom trenutku skliznuo na granicu ludila. Napustio je doktorske studije neurologije na Univerzitetu u Koloradu, a prekinuo je kontakt sa majkom koja je medicinska sestra i ocem, softverskim menadžerom.

Još jedan školski prijatelj osumnjičenog izjavio je da je u srednjoj školi bio veoma povučen.

- Na licu mu je uvek bio osmeh, ali nije imao mnogo prijatelja. U njegovoj blizini svi smo se osećali pomalo nervozno. Nije nam bilo jasno zašto je upao u fudbalski tim, jer nije bio dobar sportista - kaže Holmsov prijatelj iz škole.

Najveća ironija je u tome što se Holms veoma interesovao za psihičke poremećaje, pa se ovog proleća upisao na kurs "Biološke osnove psihijatrijskih i neuroloških poremećaja". Prema rečima rektora Timotija Vajta, pripremao je i studiju na temu "Kako se ponašamo".

Holms je, inače, završio osnovne studije neurologije. Nakon godinu dana bezuspešnog traženja posla, nastavio je sa doktorskim studijama.

- Kada je reč o akademskim dostignućima, uvek je bio na samom vrhu. To je ironično i tužno - istakao je Vajt.

Džejmsov kolega sa fakulteta opisao ga je kao "neverovatno pametnog i tihog", dodavši da nije odavao utisak poremećene osobe. Njegove komšije iz Aurore potvrdile su da je momak bio prilično povučen.

- Nikada ga nisam video sa prijateljima. Niko nije pričao sa njim, uvek je bio sam. Viđao sam ga u dvorištu kako puši marihuanu - rekao je Lens Bredšou, Holmsov sused.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online