Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 22.07.2012.
12:30
Smedia, Jutarnji.hr A

"Džoker" uzimao istu drogu od koje je umro Hit Ledžer?

Mladić koji je napravio masakr u bioskopu u Koloradu, planirao je napad i prikupljao oružje i municiju mesecima. Policija veruje da je postao duboko opsednut filmovima o Betmenu, a neki izvori tvrde da je koristio i narkotik Vikodin, od kojeg je umro Hit Ledžer, glumca koji je glumio Džokera.

Ubica iz Kolorada, Džejms Holms
 

Policija negirala da je još neko osumnjičen za pucnjavu

Policija u Aurori jutros je demantovala navode da postoji još jedan osoba osumnjičena da je Džejmsu Holmsu pomogla u organizaciji napada u bioskopu u predgrađu Denvera u Koloradu u kojem je ubijeno 12 ljudi.

"Više medija objavilo je lažne informacije o tome da postoji još jedan osumnjičeni. Jedan čovek blizak Holmsu je sinoć bio na ispitivanju i ništa ne navodi na zaključak da je on umešan u napad", rekla je portparolka lokalne policije Kesidi Karlson.

Policijski zvaničnici su izjavili da se Holmsu zaglavila puška tokom napada, koji je mesecima "proračunato i promišljeno" planirao.

Neimenovani zvaničnik federalne policije izjavio je sinoć da je Holms koristio poluautomatsku pušku sa šanžerom velikog kapaciteta, ali da se zaglavila tokom napada, zbog čega je morao da promeni oružje.

Šef policije u Aurori Den Oats izjavio je da je na mestu pucnjave nađen okvir za 100 metaka i da takvo oružje može da ispali 50 do 60 metaka u minuti.

Holms je imao i dva pištolja "glock" i automatsku pušku, koje je kupio u lokalnoj prodavnici oružja tokom prethodna dva meseca, a nedavno je preko interneta kupio i 6.000 metkova. U julu je kupio i dva držača za okvire i nož.

Džejms Holms (24), koji je u bioskopu u malom gradiću Aurora u Koloradu ubio 12 i ranio 58 ljudi, napad je navodno planirao mesecima, objavila je policija. Metke za pokolj na premijeri novog Betmena skupljao je mesecima, a pošiljke su mu dolazile na posao i kod kuće.

- Ono što vidimo su dokazi planiranja ovog napada, ali i planiranja ubistva onog ko će otvoriti vrata njegova stana - rekao je načelnik Daniel Oates i dodao je da je njegov stan bio podešen za ubistvo.

Podsetimo, policija je jučer ušla u Holmesov stan i eksplozijama uništila dvije naprave, a potom su deaktivirali sve ostale prijetnje u njegovu stanu. Iz stana su odneli i računare te ostale dokaze koji bi mogli otkriti motive pokolja.

Objavljeni su i podaci o žrtvama među kojima je najmlađa devojčica Veronika, koja je imala samo šest godina.

Jedna je od žrtava krvoprolića na projekciji filma bila je i novinarka koja je nedavno preživela pucnjavu u Torontu, rekao je medijima njen brat.

Holms put od pristojnog mladića do ubice prošao je u samo godinu dana. Naime, u poslednje vreme počeo je da se ponaša čudno, posećivao je pornografske internetske stranice, a uzimao je i drogu.

Policija, naime, veruje da je postao duboko opsednut filmovima o Betmenu, a neki izvori tvrde da je postao zavisnik od narkotika Vicodin, koji je pronađen u krvi Hita Ledžera, glumca koji je glumio Džokera. Ledžer je umro od predoziranja 2008. godine.

Auroru će danas, za kad je zakazana komemoracija, posetiti i američki predsednik Obama.

Filmska kompanija Vorner odlučila je da, iz poštovanja prema žrtvama, do ponedeljka ne objavljuje podatke o zaradi filma. Isto su odlučili i Dizni, Soni i Universal.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online