Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 27.07.2012.
18:54
telegraf.rs A

Silovali gazdaricu pa je ubili, sina udavili u vreloj vodi

Dvojica napadača, bivši članovi posluge, provalili su u kuću porodice Vijani u Johanesburgu kako bi ukrali imovinu i osvetili se Džeraldin Vijani (42), jer je bila “loša gazdarica”. Naime, Sifo Mbele (21) i Patrik Radebe (24) utopili su njenog sina, 12-godišnjeg dečaka, u vreloj vodi, nakon što su nju silovali a potom ubili i nju i supruga.

Jedino je ćerka preživela: Porodica Vijani
 

Napadači su provalili u kuću porodice Vijana u Johannesburgu za koju su radili kako bi se osvetili za način na koji se Džeraldin odnosila prema svojim zaposlenima.

Međutim, Džeraldin se vratila kući dok je provala još bila u toku, pa su provalnici su je napali golf-palicom i mačetom i naredili joj da otvori porodični sef.

Njen muž Toni (53) i sin Amaro (12) stigli su kući ubrzo. Napadači su ih vezali i zaključali u odvojene sobe.

Sifo Mbele (21), sin njihovog batlera, silovao je Džeraldin, dok joj je baštovan Patrik Radebe (24) sedeo na njenom licu. Nakon što je Mbele završio, i Radebe ju je silovao.

Džeraldinu i supruga napadači su ubili pištoljem, a prema njihovom svedočenju, Amara su ubili jer su mislili da će ih prepoznati. Dečaka su ubili tako što su napunili kadu kipućom vodom i Amarovu glavu stavili sa licem ka dole.

Porodičnog psa ubili su tako što su mu rasporili utrobu.

Jedina preživela je ćerka, pošto se tada nije zatekla na mestu zločina.

Mbele i Radebe u utorak su priznali tri ubistva i jedno silovanje, a prema južnoafričkim medijima, nakon priznanja su krenuli prema svojim ćelijama smejući se celim putem.

Pakao u kome žive Buri, ali i drugi belci, od kako je srušen aparthejd, i dalje se nastavlja, a južnoafričke vlasti ili ne reaguju ili reaguju nedovoljno. Poznat je odgovor koji je novinaru BBC predsednik ove države dao pre par godina na pitanje kako nameravaju da spreče da se ovo i dalje dešava: “Ako se belcima ne sviđa, mogu da napuste Južnu Afriku.” Prirodno je da će monstrumi takav odgovor shvatiti kao odobravanje svojih činova.

POVEZANE VESTI

Petak 27.07.2012. 19:12
"Pakao u kome žive Buri, ali i drugi belci, od kako je srušen aparthejd...????" ПАКАО? А како назвати векове британског, холандског, белгијског и француског иживљавања??? као "благостање!??? страшна вест али још страшнији коментар новинара???
Petak 27.07.2012. 19:02
Белци и треба да напусте ЈА. Страшан злочин, само мислим да су енглези чинили и горе ствари, Буре су на пример скоро истребили.
Petak 27.07.2012. 22:06
Neznam kako i zasto se to desilo,ali mislim da ce i kod nas da dodje do takvih slucajeva ne samo kod nas nego i u EU.Pitanje je jednostavno zasto neki imaju i po nekoliko milijona pa i milijardi dok neki nemaju ni kruha da jedu.Bez obzira na obrazovanje sposobnost i druge stvari svaki covjek treba da ima zivot dostojan covjeku,ali toga je stalno sve manje i manje.Pa sada razmisljajte ko je tu kriv dali zrtva ili dzelat.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online