Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
16
Subota 05.01.2013.
17:54
Vestionline A

Ameri prave čoveka-svinju!

Naučnici u SAD-u su napravili hibrid mešavinom čovekovih i svinjskih gena. Ova vrsta će uskoro, po svoj prilici moći legalno da se uzgaja širom Amerike. Kada je ovo saopšteno javnosti, gotovo da se niko nije uzbudio zbog toga! Aman ljudi šta vam je!?

Hibrid čoveka i svinje
 

Ono što je opisano kao novi program "Oštrica", u stvari predstavlja eksperiment gde se proizvode i spajaju ljudski i svinjski geni. Ovakvi hibridi se uzgajaju s ciljem, pazite sad!, kako bi se njihovi organi koristili kod ljudskih operacija i transplantacija organa!

Pročitajte još:

1. Treba li Srbiji GMO hrana?

2. SAD opet ubija Srbiju: Prihvatite GMO, ili ste nagrabusili!

3. Mutanti prete tržištu Srbije

Da li vas muči ovakvo nategnutno objašnjenje? Kada su Amerikanci u pitanju, sve što možemo da kažemo je: dobar izgovor para vredi...

Tu nije kraj. Kаnаdskа vlаdа je nа ivici da odobri uvođenje izuzetno bizаrne genetski modifikovаne svinje u ishranu svojih građana. Ove nove miš-svinjа hibride nаzvаli su "enviropigs“. Novu "rаsu" svinje stvorili su nаučnici u Ontаriju nа Univerzitetu u Guelp. Geni koji su spojeni u novoj rasi pripadaju miševima, kako bi se smanjila količina fosfora proizvedena u izmetu svinjа.

Ovo znači da će uskoro milioni Kаnаđаna jesti meso od hibridnih stvorenjа, a većina njih neće ni znati šta jede! Takođe se očekuje dа će i SAD prihvatiti ovаj novi "brend" svinjа.

Ovo je prvi put dа su nаučnici uspešno pomešаli dve vrste životinjа zаjedno u pokušаju dа stvore biće koje će biti od koristi zа čovečаnstvo.

Kanadska kompanija proizvodi hibrid "koza-pauk"

Kanadska kompanija Neksija je stvorila vrstu koza koja genetski jeste i neka vrsta pauka. Razlog za ovu bizarnu modifikaciju jeste da koze proizvode u svom mleku vrstu proteina pomoću koje pauci prave svoje mreže.

Protein koji naučnici skupljaju je prečišćen i od njega su stvorena neverovatno jaka vlakna. Navodno vlakna koja oni proizvodu su leksibilni od najlona i jača od čelika.

POVEZANE VESTI

Subota 05.01.2013. 18:02
сада давне 1995 године научници су открили 4 гена који проверавају компатибилност генетичког материјала оплођене јајне ћелије ,када се инхибишу ова 4 гена , само је људска машта (или болест) граница шта све може да се искомбинује...
Subota 05.01.2013. 18:20
Ма зар га не препознајете? То је наш ``пријатељ`` ЗЛАЦАНИ- слика с матуре!
Subota 05.01.2013. 19:09
Sta bolesan a inteligentan mozak moze da uradi to je cudo!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online