Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Utorak 12.02.2013.
12:18
Dnevnik, Beta A

Znak sa neba: Na dan Papine ostavke katedralu Sv. Petra pogodio grom!

Samo nekoliko sati nakon što je papa Benedikt XVI objavio da se povlači sa funkcije, grom je udario u kupolu katedrale Svetog Petra u Vatikanu!? Bili vernik ili ne, sigurno ste se zapitali da li je u pitanju neka viša sila ili puka slučajnost....

Viša sila ili puka slučajnost?
 

Fotografija udara groma, koju je objavila italijanska agencija Ansa, proširila se društvenim mrežama brzinom munje, slikovito rečeno!

Da podsetimo, Papa Benedikt XVI. odlučio je da da ostavku na mestu poglavara Katoličke crkve. Vest koju je objavio iznenada, izazvala je nevericu kako u crkvenim redovima. O tome nisu znali ni njegovi najbliži saradnici.

Kao razlog odlaska papa kojem je 85 godina, naveo je svoje zdravstveno stanje. Sveta Stolica tvrdi kako razlog penzije nije nikakva konkretna bolest.

Papina ostavka - tema br.1 u svetskoj štampi!

Većina evropskih listova je vest o povlačenju rimokatoličkog poglavara prenela na naslovnoj strani, a vodeći dnevnici se, osim papinim zaslugama i kvalitetima, bave i spekulacijama iz koje zemlje bi mogao da bude njegov naslednik.

Ko li će ga naslediti?
 

Latinoamerička štampa piše o iznenadnoj odluci pape, a vodeći argentnski list Klarin (Clarin) navodi mogućnost da bi "novo iznenađenje moglo da bude priređeno izborom novog pape iz Afrike, Azije ili Amerike".


Na Filipinima, gde je najveća katolička zajednica u Aziji, papina odluka o povlačenju je na svim naslovima stranicama i na svim internet portalima. Kako navode tamošnji dnevnici, mogući naslednik Benedikta Šesnaestog je filipinski kardinal Luis Antonio Tagle.

Britanski Tajms o ostavci piše na naslovnoj strani, pod naslovom "Suviše sam slab da nastavim", Dejli telegraf, uz papinu fotografiju, navodi da je "ostavka pogodila ceo svet", a San Benediktu Šesnaestom na naslovoj strani upućuje pozdrav na nemačkom.

Sve naslovne strane francuskih listova takođe su posvećene papinoj objavi. Konzervativni Figaro je objavio specijalni dodatak posvećen papinoj odluci i predstojećem izboru novog poglava Katoličke crkve, a Liberasion je objavio papino saopštenje o povlačenju sa mesta biskupa Rima i na latinskom i na francuskom.

POVEZANE VESTI

Utorak 12.02.2013. 12:28
Zna covek sta se sprema, pa nece da bude zapisan u istoriju najcrnjim slovima. Prepustio je to nasledniku.
Utorak 12.02.2013. 13:05
Ovdje više nije u pitanju odlazak pape nego reforma jednog sistema vrednosti koji sam sebe urušava i to na najgnusniji način.
Utorak 12.02.2013. 14:11
Nemci povlace iskusne vojnike u generalstab!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online