Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
13
Sreda 13.02.2013.
21:30
Beta A

Obama: Divim se napretku Kosova

Od dijaloga Prištine i Beograda korist će imati svi građani Kosova i ceo region, rekao je predsednik Sjedinjenih Američkih Država Barak Obama čestitajući u telegramu petu godišnjicu proglašenja nezavisnosti predsednici Kosova Atifeti Jahjagi.

Tolerancija i napredak na kosovski način: Porušeni srpski nadgrobni spomenici
 

Uz čestitke za postignuti napredak, između ostalog i na ukidanju nadgledane nezavisnosti, Obama je ukazao i na činjenicu da je pred Kosovom dosta posla koji treba obaviti.

"Upućujem vam moje najsrdačnije čestitke, vama i narodu Kosova povodom pete godišnjice nezavisnosti vaše drzave. Godina koju smo ostavili za sobom bila je posebno važna za Kosovo. Vaša zemlja je ostvarila istorijske korake u realizaciji okončanja nadgledanja nezavisnosti", navodi se u telegramu čestitke predsednika Obame.

Obama je napomenuo da je Kosovo išlo napred u konsolidaciji demokratskih institucija, jačanju vladavine zakona i u ekonomiji, te u razvoju tolerantne, sveobuhvatne i višenacionalne države.

"Takođe, učinjen je napredak u dijalogu sa Srbijom, koji je vodio napred u pravcu normalizacije odnosa, od kojeg će imati koristi svi građani Kosova, vaši susedi i ceo region", kazao je predsednik SAD.

Obama je dodao i da je važno i članstvo Kosova u Evropskoj banci za obnovu i razvoj. U čestitici Obama takođe ističe da su SAD ponosne da su prisni prijatelji i partneri sa Kosovom i da ostaju posvećeni zajedničkom cilju da Kosovo obezbedi svoje zasluženo mesto sa evropskom, demokratskom i naprednom budućnošću.

"Divimo se napretku koji je Kosovo ostvarilo ovih prvih pet godina nezavisnosti i drago nam je da zajedno sa vama radimo da ta dostignuća u budućnosti budu još veća", dodaje se u telegramu američkog predsednika.

POVEZANE VESTI

Sreda 13.02.2013. 21:38
Rece predsednik Amerike...zemlje bez istorije.... zemlja genocida...nema rata gde oni nisu umesali prste..
Sreda 13.02.2013. 22:01
Interesuje me ko mu pise tekstove ? Mislim da i ne zna geografski gdje se nalazi Kosovo, koje toliko hvali !
Sreda 13.02.2013. 21:42
To mu je do genetike. Ko ne veruje u genetiku i rase neka pita nekog doktora genetike. Sva danasnja istrazivanja se svedu na to da je sve genetski predodredjeno. Pa i pamet ovog potrosnog poslusnika svetskih vladara - Rotsilda i njihovog naroda
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online